Разкриха защо пандата Мън Мън ходи назад (видео)

  • 22 декември 2017 14:38

  • 4202
  • 2
Разкриха защо пандата Мън Мън ходи назад (видео)
© Pixabay

Загадката защо женската панда Мън Мън - обитателка на зоопарка в Берлин, ходи назад, най-после е разрешена - симпатичното създание е разбрало, че така привлича вниманието на посетителите и съответно получава повече бамбук, предаде ДПА.

"Мън Мън е дружелюбна, но и наблюдателна панда. Тя е открила, че необичайното поведение допада на хората и има положителни последствия за нея - възторжените посетители дават повече бамбук", казва говорител на зоопарка.

Мън Мън и по-големият с три години мъжки екземпляр Цзяо Цин пристигнаха от Китай в Германия по-рано през тази година и бързо се превърнаха във водеща атракция на Берлинския зоопарк.

Навикът да върви назад, демонстриран от Мън Мън, притесни служителите на зоологическата градина, докато Германия същевременно се забавляваше с необичайния начин на придвижване.

Гледачите първоначално решиха, че пандата е стресирана и не скриха надеждата си, че любовната връзка с Цзяо Цин ще помогне да се отпусне, припомня агенцията.

Сега, когато загадката вече е разрешена, рутинната практика за хранене на Мън Мън е променена, за да може пандата да преодолее странната си привичка.

Последвайте канала на

Novini.bg
4202 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2018.01.31 | 08:17

2
Абе какви глупости дрънкате?За всичко ли ще го обръщате на политика,аман от тъпи коментари,радвайте се на готините животни,егати и злобните хора
еииии

2018.01.17 | 00:48

1
каква седесарска мечка,върви напук на комунягите!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини