Астропрогноза за декември: Нараства жизненият потенциал на много хора

  • 01 декември 2017 10:23

  • 10480
  • 0
Астропрогноза за декември: Нараства жизненият потенциал на много хора
© Pixabay

Животът през декември ще донесе много и различни изненади, които ще направят живота по-енергичен и позитивен. Добро време да се мобилизирате и да довършите това, което сте започнали до края на годината.

Някои хора все още не се замислят, че техният живот отразява техните мисли и продължават да бъдат нещастни с всичко, което се случва около тях. Така че е време да започнете да обичате себе си, да уважавате собственото си достойнство, да разберете собствената си стойност и да оцените това, което имате в момента. Колкото повече човек е доволен от истинския си живот, толкова повече възможности той ще има, толкова по-широки ще бъдат перспективите, толкова по-ярко ще бъде бъдещето му.

Първата десетдневка на декември ще се запомни като негативен и доста напрегнат период. По това време внезапно могат да възникнат различни конфликти. Напрежението ще се увеличава както между хората, така и между държавите. На 3 декември 2017 г. ще бъде пълнолуние в знак Близнаци, а ситуацията ще се изостри от квадратурата му с Нептун, също обратното движение на Меркурий, както и опозицията на Марс с Уран. Добре ще е да не започвате важни дела до 8 декември, тъй като всички ваши начинания могат да се сблъскат с неочаквани трудности и задръжки. Възможни са даже и бюрократични спънки. До 19 декември много хора могат да получат награди за минали заслуги.

От 3 до 23 декември продължава периодът на ретрограден Меркурий. Бъдете внимателни, когато работите с документи, при пътувания и с транспорта. Ретрограден Меркурий е благоприятен за приключването на делата и проектите, започнали в миналото, но за ново начало времето не е подходящо. Не е подходящо време нито за хирургически интервенции, нито за сключване на брак, нито за купуване на техника, електроуреди, автомобили, нито за сключване на сделки, нито водене на преговори и подписване на договори. Оставете закупуването на подаръци на близките и приятелите си за след този период.

Тъй като през първата и втората десетдневка Слънцето, Меркурий и Венера се намират все още в знак Стрелец, то времето е най-благоприятно за огнените знаци (Овен, Лъв и Стрелец). Очакват ги много положителни емоции, а основен техен източник ще бъдат любовните отношения. Тези, които са сами, имат чудесни шансове да срещнат подходящ партньор и да започнат връзка. Ако вече имате създадени отношения или сте във връзка, то ви очаква хармония с партньора ви. Близките ви ще се вслушват в думите ви.

За хората от земната стихия (Телец, Дева, Козирог) декември обещава определен финансов ръст. Но не прекалявайте с покупките и подаръците, в противен случай ще трябва да преминете в икономичен режим. Не забравяйте, че истинските човешки ценности не винаги се измерват в пари.

На представители на въздушната стихия (Близнаци, Везни, Водолей) декември предлага възможност да се уредят всички проекти, започнали в близкото минало. Вие сте самоуверени и предприемчиви, така че можете да очаквате бавен, но стабилен растеж в бизнеса и кариерата. Същото важи и за равнището на вашия доход.

За представителите на водния елемент (Рак, Скорпион, Риби), времето е благоприятно за творчество, любов и изкуство. Развивайте талантите си, разкривайте личността си. Резултатът от вашата творческа дейност може да бъде не само популярността и признанието, но и материална печалба.

На 18 декември настъпва новолунието, на 20 декември Сатурн влиза в Козирог (където ще остане до март 2020 година), а на 21 – Слънцето влиза в Козирог. Всичко това може да създаде големи трудности в общуването, в разбирателството и да провокира проблеми както на международно равнище, така и сферата на бизнеса и в общуването между хората.

Положението отново става нестабилно между 20 и 28 декември. Намаляване на работоспособността, влошено самочувствие, пик на простудните и възпалителни заболявания. Могат да се провалят изгодни сделки, преговори, а деловите партньорства да се окажат неефективни.

След 23 декември Меркурий ще възобнови своето директно движение и ще започне да излиза от стагнацията. Освен това на 25 декември Венера ще влезе в знака на Козирога и ще намали влиянието на негативните аспекти и студените енергии, които Сатурн ще внесе в знака Козирог, ще замени желанието за възвишените чувства (от Стрелец) с желанието за стабилност в отношенията. Мнозина ще бъдат сдържани в проявлението на чувствата си. Отношенията започнали при такъв транзит обикновено се запазват дълго време и имат далечни перспективи. Също така, такъв транзит може да предизвика запознанство с по-възрастен партньор или с шефа. Добро време за сключване на брачни съюзи и за романтично запознанство по време на работа.

До 9 декември Марс продължава да се движи в знак Везни. Тази гореща и войнствена планета в този миролюбив знак не може да се прояви много добре и изглежда като боксьор на модно шоу. Под контрола на Марс е всичко, което изисква енергичност, мъжественост и сила: военни дела, лов, строителство, спорт, хирургия и така нататък. Всички дела, за които отговаря Марс ще се реализират много трудно.

След 9 декември Марс ще направи преход в знак Скорпион, където се явява управител на този знак и ще се чувства там като господар, но това съвсем няма да направи транзита лек. Марс е планета достатъчно гореща, импулсивна, а Скорпионът е труден знак. Действията на мнозина ще се осъществят под натиска на силни емоции и преживявания. Хората могат да бъдат принудени да действат в желанието си за промяна или външни промени могат да дойдат в живота им и да ги заставят да действат. Също така, при такъв транзит може да се появи чувство на тревожност или усещането, че трябва да концентрирате цялата си енергия за последващото й освобождаване в правилната сфера.

Скорпионът отговаря на 8-ми дом, което означава, че е свързан с големите финанси. Ето защо тези, чиято сфера на дейност е свързана с банки, заеми, инвестиции и т.н., през този период могат да изпитат различни промени, свързани с парите. Не се препоръчва да се занимавате с рисковани дела този месец, тъй като последиците може да бъдат неочаквани. Но е много добре да се хвърлят всички сили в реализирането на конкретна цел, тъй като Скорпион дава на Марс огромна издръжливост и способност да работи за двама.

До края на годината, особено след 27-28 декември, жизненият потенциал на много хора ще започне да нараства бавно, така че в навечерието на Нова година настроението ще се подобри, комуникацията ще се подобри и ще се появят положителни перспективи за професионална дейност или лични отношения през следващата година.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
10480 0

Свързани новини

Водещи новини