Джон Кенеди е предрекъл смъртта си?

  • 25 януари 2012 11:39

  • 2431
  • 1
Джон Кенеди е предрекъл смъртта си?
©

Тайни записи на Джон Кенеди разкриват, че бившия президент на САЩ е имал усещане, че нещо лошо предстои да му се случи.

"Този понеделник ще е тежък ден" е заявил той за деня на погребението си през ноември 1963 г., разкриват негови публикувани тайни записи, цитирани от международните агенции.

Три дни преди убийството му в Далас, щата Тексас, на 22 ноември 1963 г., президентът се опитва да организира среща с високопоставен индонезийски представител и се провежда следния разговор: "Понеделник ли? Това е тежък ден", казва Кенеди, а негов сътрудник. "Ужасен ден, господин президент", отговаря му негов. По ирония на съдбата именно в този понеделник Кенеди е погребан, три дни след убийството му.

Президентската библиотека "Джон Ф. Кенеди" в Бостън направи публично достояние последните 45 часа от колекция от общо 248 часа записи на срещи на Кенеди с негови сътрудници и 12 часа телефонни разговори.Тези записи са били направени от самия Кенеди, който ги е пазил в тайна дори от най-близките си сътрудници.

Оповестените последни 45 часа от записите обхващат разговори на Кенеди в последните три месеца от живота му. В разговорите със свои сътрудници Кенеди обсъжда теми от войната във Виетнам до отношенията със Съветския съюз.

В друг запис, от 17 септември 1963 г., Кенеди допуска възможността за сътрудничество между САЩ и СССР за стигането до Луната. "Бих искал да се постигне споразумение, за да се реши кога двете ни страни заедно ще се опитат да отидат на Луната. Така няма да я има тази напрегната надпревара", казва той. Последният запис е от 20 ноември 1963 г.. В него се чува как Кенеди говори за книга, която трябва да вземе със себе си в Тексас. На следващия ден той заминава за Далас.

Последвайте канала на

БТА
2431 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
вальо

2012.01.25 | 13:21

1
не ми се варва

Добави коментар

Водещи новини