Ноември е месец на кармичната разплата

  • 01 ноември 2017 18:30

  • 37749
  • 0
Ноември е месец на кармичната разплата
© Pixabay

Ноември е месец на кармичната разплата, когато плащаме за всички грешки и неправедни постъпки направени през годината. През по-голямата част от месеца сме под влияние на знак Скорпион – знака, който символизира смърт и възраждане, трансформация, преход на ново равнище. Енергията на Скорпион значително се засилва, защото през този знак на Зодиака ще транзитират Слънцето, Венера и Юпитер.

Най-важното астрологическо събитие на месеца ще бъде преходът на Черната Луна (Лилит) от знака Стрелец в Козирог на 9 ноември за следващите девет месеца. Това означава, че някои от нас ще изпитват затруднения в кариерата си, търсейки своя професионален път. Може да има сериозни сблъсъци с началниците, загуба на работа и усещането, че сте били използвани и понасяте чужда вината върху себе си. Когато Лилит преминава през Козирог, най-стабилните системи могат да се разрушат пред очите ни, да корозират и да се разпадат като къщи от карти или ефекта на доминото. Преминаването на Юпитер през Скорпион, както и Лилит през Козирог може да свали от пиедестала както отделни личности, така и цели системи. Влиянието на Черната Луна значително засилва индивидуализма и егоцентризма. Управлението на хората, потискането на чуждата и налагането на своята воля се превръща в самоцел. Черната Луна в Козирога може да промени разбирането на чувството за отговорност и дълг.

Особено опасна ще бъде първата седмица на ноември - от 1 до 7 ноември, когато Сатурн ще бъде в квадратура на Хирон. Това е време на много интензивна, изтощителна работа, постоянни усилия. Негативният аспект на Сатурн води до усложнения в отношенията и контактите. Ставаме по-малко гъвкави и комуникативни. Необходимо е да се обърне внимание на връзките, които започват по това време. Могат да възникнат заболявания на нервната система, органите на слуха и речта. Нежелателни са многото пътувания, работа с важни документи. До подписването им може изобщо да не се стигне. Неудачен период за обяснения и дискутиране. Общуването с близките хора може също да стане напрегнато.

Периодът от 8 до 17 ноември ще бъде най-успешният за месеца. По това време Венера се премества в знак Скорпион и ние ще почувстваме голям подем в чувствата и засилен интерес към любовния живот. Тези дни ще са характерни с напрежение в любовните връзки, опасно привличане, страст, ревност, бурни емоции. Хората ще са склонни към по-грубо поведение, конфликти, изясняване на отношения, проявява се конкурентоспособност, желание да се отстоява гледната точка.

Позитивният аспект на Сатурн и Уран на 11 ноември обещава в дните около тази дата успех в професионалната среда, който ще дойде благодарение на прилагането на нови идеи и изпълнението на перспективни проекти. Не стойте на едно място, продължете напред, правете планове, измислете нещо ново, развивайте се, особено по отношение на работата – накратко стремете се към промяна. Важно е да не пропускате шансовете си, защото те изчезват толкова бързо, колкото и идват.

Хармоничните взаимоотношения на Венера, Юпитер и Нептун - това е дар от небето, който ще ви помогне да постигнете желаните цели, независимо дали става дума за любов или семейството.

През ноември новолунието (на 18.11 в 13:43ч) ще бъде придружено от негативния аспект на Марс към Плутон, който ще продължи да влияе от 18 до 22 ноември. Не е преувеличено да се каже, че това е един от най-неблагоприятните аспекти на годината. Ще се наблюдават такива прояви като тревожност, умора, нежелание да се направи нещо, липса на енергия. В тези дни е нежелателно да се работи интензивно. Има опасност от нараняване, травми, мускулна слабост. Може да има сблъсъци, стълкновения, конфронтации на отделни личности или групи. Възможност за терористични атаки. Трябва да се пазим от природни бедствия и да избягваме всякакви екстремни ситуации. Този аспект на Марс е особено отрицателен в отношенията му с партньорите и приятелите. Може да има кавги, недоразумения, възмущение и отчуждение. Могат да зачестят смъртните случаи, непредвидени катастрофи и инциденти. Труден период, когато се намираме във властта на Плутон, който внася елемент на изненада и стрес, сблъсък с проблеми. Влиянието на Марс прави поведението импулсивно и необмислените действия могат да повлияят на делата ви. За хората с нестабилна психика, ноемврийските дни на Хеката (обикновено 3 дни включва новата Луна) могат да станат дни за изпитание, да попаднат в илюзиите на астрала и правят опити за самоубийство.

От 23 до 25 ноември ще получим малко пауза благодарение на прехода на Слънцето в знак Стрелец. Растящата в този период Луна ще допринесе за успеха на нашите начинания. Меркурий ще благоприятства влюбените, много от които ще вземат решение да укрепят връзката си с брак. Като покровител на търговията, той ще се ангажира и със сключването на справедливи делови и търговски договори. Може да се очаква подобрение във финансово отношение. Ако имате нужда от заемни средства, то това е най-доброто време за теглене на кредит или за кратковременен заем.

В периода от 26 до 30 ноември съвпадът на Меркурий и Сатурн ще ни държи в силно напрежение. Това ще донесе вътрешна тревожност, безпокойство, разочарование. Необходимо е да се избягват места, където се събират много хора. През този период човек също трябва да бъде много предпазлив при взаимоотношенията с околните, колегите, и да се проявява бдителност при управлението на автомобили.

Особено неблагоприятно време е края на ноември за хора на изкуството и за тези, които ще преминават през изпит или преминаване на тестове. Също така е неблагоприятно време за сватба, за сключване на договор или покупка на недвижими имоти. Най-добре е тези дейности да се преместят в по-благоприятно време.

Съвета е да не купувате произведения на изкуството по това време и да не инвестирате пари в антикварни предмети. За бизнесмените прекомерно активният Меркурий може да означава непредвидени промени в законодателството, които ще доведат до загуба на печалба, или до факта, че могат да имат проблеми с организираната престъпност.

На 29 - 30 ноември Луната ще транзитира в знака на Овен и ще опозиционира на Марс във Везни, затова трябва да контролираме емоциите си!

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
37749 0

Свързани новини

Водещи новини