Артистизмът е в кръвта на Димитър

  • 26 октомври 2017 13:20

  • 1703
  • 0
Артистизмът е в кръвта на Димитър
© Pixabay

Днес е Димитровден. Според народните предания от този ден започва зимния период. Не случайно се свързва с поговорката: ”Дойде ли му денят, идва му и снегът”. Ако прага на дома прекрачи заможен и добър гост, здрава и плодовита ще е годината за вас. Тази нощ е важна и за иманярите, които вярват,  че небето "се отваря" и заровените иманета проблясват със слаб синкав пламък. На трапезата е прието да има ракия, вино, курбан от овче месо, яхния от петел, щрудел с ябълки.

Празнуват Димитър, Димо, Димчо, Диман, Дико, Дичо, Митко, Мичо, Тако, Димитра, Димитринка, Димитричка, Дима, Димка, Димана, Димянка, Митка, Митра, Туша. Щастливият им ден е вторник, неблагоприятен - четвъртък. Животно покровител - морж. Удачно време на годината е есента. Знак от зодиака, който им отговаря - Скорпион. Често имат тъмни, изразителни и блестящи очи и черни или тъмно-кестеняви коси. Важни числа в живота им са 5 и 7.

Как да поздравите Димитър за празника? Той може да отпразнува празника си на всяко място - в заведение, в къщи, сред природата, навсякъде, стига да е приятна компанията. Обича да се весели. Към алкохола е по-равнодушен, но обожава вкусното ядене. Обича необичайното и неочакваното. Леко преодолява препятствия и бързо реагира на събитията. Има склонност към самоанализ, силна воля и оригинално мислене. Важна роля в живота му играят датите - 5, 7, 12, 17, 19, 22, 24, 26, 27 от всеки месец.

За да засили своя магнетизъм, Димитър е нужно да носи дрехи в лилаво, пурпурно и черно, дори като отделни детайли, а не цялостно. Артистизмът е в кръвта на Димитър. Много общителен, честичко обича да налага своето мнение. Има много приятели, верен им е, пази техните тайни като свои, но само докато му е изгодно. Не обича чуждите съвети и дори да ги слуша, постъпва пак по-своему. Повече е склонен да обещава, отколкото да изпълнява. Към работата си се отнася достатъчно отговорно. Подходящи професии за него са артист, певец, юрист, преводач, екскурзовод. Би могъл да постигне успех и в политическата или научната сфера.

Човек с буен темперамент, влюбчив, прилепчив, но непостоянен. Ухажва жените от ранна младост до късна старост. Често се жени според първоначалния си импулс. Първият му брак като правило е неудачен с малки изключения. В жените Димитър цени независимостта, чувството за хумор и умението добре да готвят. Вярност от него да не очакват дамите. Препоръчва му се връзка с жени, носещи имената Анна, Антонина, Елена, Людмила, Мария, Наталия и Олга.

Да пожелаем колективно на всички именници техните мечти да се сбъднат, а успехът да ги съпътства във всичките им начинания!

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
1703 0

Свързани новини

Водещи новини