Какво трябва да знаем на Световения ден без сутиен

  • 13 октомври 2017 14:52

  • 2968
  • 2
Какво трябва да знаем на Световения ден без сутиен
© Getty Images/Guliver

Безспорно сутиенът е един от най-важните женски помощници, стига да е закупен в правилния размер и форма.

В днешния Световния ден без сутиен, ще ви запознаем не само с тази част от бельото, което придържа формите ни, но и с така важната профилактика. 

Октомври е обявен за Международен месец на рака на гърдата, като в различни краища на света се организират стотици кампании за запознаване с болестта, диагностика и събиране на пари за лечение. Важно е да се знае, че рака на гърдата е лечима болест, стига да бъде открита на време.

Връщайки се на сутиените, ето и няколко любопитни факта, които трябва да знаем, и няколко мита, които ще оборим:

Всеки сутиен си има срок на годност, а според специалисти това е година и половина, две. Причината за това е, че след  този период материите се разтягат, а бельото вече не е по размер.

Банелите не причиняват рак на гърдата. Широко разпространен мит е, че стегнатите банели причинияват натиск върху лимфната система и това довежда до тумор. Това твърдение обаче не е доказано научно.

Удобството на сутиена идва от гърба. При пробването на бельото, експерти препоръчват да следите не чашките, а закопчалката на сутиена. Именно по причината, че ако задната част на сутиена не  ви убива, това е правилният размер. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2968 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бг

2017.10.26 | 13:59

2
Че ще се друсат гърди...е само тия с големите...

2017.10.13 | 17:34

1
ЧЕ ТРЕБВА ДА МАЧКАМЕ ГОЛЕМИ ЦИЦИ ЗА ЗДРАВЕ

Добави коментар

Водещи новини