Румънци масово крадат дъвки във Великобритания

  • 19 януари 2012 17:23

  • 771
  • 0
Румънци масово крадат дъвки във Великобритания
©

На Острова са регистрирали масова кражба на дъвки от румънски граждани. Оказва се, че северните ни съседи във Великобритания крадат дъвки, за да ги използват вместо монети в родината си.

Така поне твърди британският всекидневник Mirror, според който в последно време от британски супермаркети са откраднати хиляди пакети с дъвки, като властите подозират за кражбите румънски граждани.

Само преди няколко дни банда румънци успяла да открадне дъвки на стойност 700 британски лири (1640 лева) от супермаркет в град Суиндън, а пък час по-късно охраната успяла да спре друга група, която се опитвала да открадне дъвки на стойност 720 лири от друг магазин в същия град.

Местната полиция поясни логиката на странните кражби: "Имаме информация, че дъвката струва скъпо в Румъния и се използва като парична единица, така че тези групировки крадат големи количества и ги изпращат в Румъния. Ако влезеш в магазин в Румъния и купиш нещо, ти дават като ресто лентички дъвка, така че кражбата на дъвки е на практика кражба на пари."

През последните 18 месеца редица румънци са били изпратени на съд за подобни кражби и в Кеймбриджшър, Нюкасъл, Хъл и Болтън.

Последвайте канала на

БТА
771 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини