Най-успелите деца имат родители, които правят тези девет неща

  • 19 септември 2017 15:17

  • 9941
  • 0
Най-успелите деца имат родители, които правят тези девет неща
© Pixabay

Много неща са изписани за качествата на възрастните, които постигат сериозни успехи в живота и за това какво ги различава от останалите.

Ако обаче сте родител, по-важният въпрос може би е: "Какво мога да направя, за да съм сигурен, че моите деца ще успеят в живота?"

Ето какво казват авторите на различни проучвания, според Inc.com:

1. Не им казвайте, че могат да бъдат всичко, което пожелаят

Според проучване сред 400 тийнейджъри, проведено от агенцията за маркетингови проучвания C+R Research, младите американци не са заинтересовани да вършат работата, която ще трябва да се върши в идните години.

Вместо това те искат да бъдат музиканти, спортисти или автори на видеоигри, макар този тип професии да съставляват едва 1% от професиите в САЩ. Реалността е, че позициите в сферата на здравеопазването и строитеството ще за златни в идните десетилетия.

Защо децата да не бъдат насочвани към добре заплатени професии, при които ще има огромен недостиг на работна ръка?

2. Вечеряйте като семейство

Според организация с идеална цел към Харвардския университет, децата, които вечерят със семeйството си приблизително по пет пъти в седмицата, демонстрират по-ниски нива на злоупотреба с наркотични вещества, тийнейджърска бременност, наднормелно тегло и депресия.

Те също така имат по-високи оценки в училище, по-добър речник и повече самочувствие.

3. Наложете време без електронни устройства

Проучвания показват, че мозъците на малките деца могат да бъдат перманенто променени, ако прекарват прекалено много време в използването на таблети и смартфони. По-конкретно, развитието на някои способности е възпрепятствано, в това число концентрацията, задържането на вниманието, речника и социалните умения.

Виж повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
9941 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини