17-метров пясъчен замък влиза в Гинес (снимки)

  • 15 септември 2017 16:35

  • 2629
  • 0
17-метров пясъчен замък влиза в Гинес (снимки)
© Getty Images

В немския град Дуисбург беше построен най-големият пясъчен замък в света. Той е с рекордната височина от 16,68 метра, а за направата му са използвани общо 3500 тона пясък.

Върху проекта работили 19 скулптори и общо над 50 души екип.

Екипът е прекарал над три седмици в Дуйсбург, работейки над конструкцията, включваща пясъчни копия на водещи туристически атракции - Сфинкса в Гиза, наклонената кула в Пиза, Акропола в Атина, Саграда Фамилия в Барселона, моста "Риалто" във Венеция, надгробния камък на Елвис Пресли.

Представител на Книгата на рекордите на Гинес е сертифицирал постижението. Досега рекордът за най-висок пясъчен замък принадлежеше на изградена по-рано през февруари тази година в Индия 14,84-метрова конструкция.

Авторите на новия рекорд миналата година направиха подобен опит, но той се провали. За да се застраховат срещу нов неуспех, скулпторите този път са използвали различен пясък, основно фин кварц.

Междувременно полицията започна разследване срещу вандали, които през нощта се опитали да сринат замъка. "Освен вандали, те са невежи, защото не си дават сметка, че пясъкът можеше да ги затрупа", заявиха служители. В момента тече "ремонт", а замъкът ще бъде поддържан до 24 септември.

Последвайте канала на

Novini.bg
2629 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини