Трите малки думи, които доставят пица

  • 31 август 2017 11:34

  • 1577
  • 0
Трите малки думи, които доставят пица
© Instagram

Хранителни стоки, поща и дори пица сега могат да бъдат доставени до отдалечени краища на света, които до този момент са били откъснати, защото нямат адрес, пише ВВС.

В Монголия хората могат да кандидатстват за откриване на банкова сметка, използвайки трите думи, за да обозначат къде живеят. Системата разделя света на 57 трилиона 3 кв. м, всеки от които с адрес от три думи.

What3words участва в конференцията TEDGlobal в Аруша, Танзания, като разказа за усилията си да даде „адрес на всеки“.

„Без адрес все едно не съществувате. Толкова много услуги, които хората приемат за даденост, като кандидатстването за банкова сметка или комунални услуги, изискват адрес. За някои хора или е невъзможно, или е голямо усилие да се сдобият с адрес“, каза съоснователят на британската стартъп компания Крис Шелдрик.

Благотворителна организация в Дърбан, Южна Африка, използва системата, за да предостави адрес от три думи на 11 000 бременни жени. „Преди това те се обаждаха на линейка, която се нуждаеше от часове, за да ги намери. Сега просто могат да се обадят и да дадат адреса си от три думи“, казва Шелдрик.

Domino's Pizza използва системата, за да доставя пици на карибския остров Синт Мартен. What3words подписа договор с банка „Кхан“ в Монголия, който ще позволи на местните жители да изписват трите думи, съставляващи местоположението им, във формуляр, когато кандидатстват за откриване на банкова сметка.

 

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1577 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини