10 от най-бруталните техники за мъчения в света

  • 26 август 2017 20:03

  • 27274
  • 2
10 от най-бруталните техники за мъчения в света
© pixabay.com (архив)

Изтезанията са били брутална реалност за много хора.

Но най-обезпокояващият факт за жестокостта на мъченията не е неговото съществуване, а фактът, че хората са проявявали такова перверзно чувство за творчество (и дори удоволствие) в създаването на устройства, предназначени да причинят болка.

Ето 10 от най-жестоките начини за мъчение, за някои от които дори не можехме да повярваме, че са плод на човешката мисъл.

Изтезание с плъхове

Да бъдеш заграден с плъхове е достатъчно изтезание. Но очевидно това не е достатъчно за Средновековието.

Една от най-садистичните от всички техники на изтезание е клетка с една отворена страна, прикрепена към тялото на жертвата. В нея се слагат гризачи и тя се затваря с четвъртата страна, към която има нагревателен елемент. Природният инстинкт на гризачите ги накара да избягат от силната жега, като те търсят единствения изход - през тялото на жертвата

Столът на изтезанията

Също известен като „Стола на Юда", това ужасяващо изтезание е било типично за тъмниците през Средновековието. Използван до 1800 г. в Европа, този стол има между 500 и 1500 пирона по повърхността, както и тесни ремъци, за да придържат жертвата.

Изработен от желязо, понякога под него има нагряващи елементи. Често се е използвал и за да изплашат хората да дават признания, докато гледат други хора да бъдат измъчвани.

Циментови обувки

Циментовите обувки са въведени от американската мафия, която слага краката на враговете си в груби блокове и след това ги пълни с цимент. След като изсъхнат „обувките“, жертвата бива хвърлена жива в река или на друго дълбоко място.

Още по темата прочети тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
27274 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.08.27 | 10:55

2
Брутална техника за мъчения е преходът към педерастка демокрация. Народът изнемогва от глад, а седесарските отрепки правят оргии в Сл. Бряг.

2017.08.27 | 08:26

1
прекрасна тема за събота вечер. БЛАГОДАРЯ ВИ !!! А това с плъховете е древно китайско мъчение - слагат човека да седне върху гърне, в което има прегладнял плъх. И той през ануса... ПРИЯТНИ СЪНИЩА !!!!!

Добави коментар

Водещи новини