Учен: Сексът с извънземни остава без потомство

  • 09 май 2017 13:29

  • 30541
  • 1
Учен: Сексът с извънземни остава без потомство
© gettyimages (архив)

Дори да има минимална вероятност за интимен контакт между човешко същество и представител на човечеството, сексът няма да произведе потомство, смята американският астробиолог Луис Дартнъл.

Ученият, заедно със свои колеги, се опитва да разбие някои митове за извънземните. "Няма убедителни доказателства за съществуването на разумни същества извън Земята. Ако обаче се стигне до контакти между извънземни и човек дори и на интимно ниво, сексът няма да даде потомство. Причината, че аминокиселините на извънземните, вероятно, са напълно различни от нашите. Това е все едно да се опитваме да създадем хибрид от човек и шимпанзе. Колкото и този вид маймуни да са близо до нас, половият контакт не може даде потомство", пише още той.

Според Дартнъл различният химически състав в организмите на извънземните и хората дава още един лъч надежда. "Точно заради нееднаквия състав на аминокиселините, хората не могат да станат храна за представители на извънземните цивилизации", предполага американския експерт, предаде ТАСС.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
30541 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2017.07.25 | 21:13

1
Много съдържателно обяснение, от А до Ь.

Добави коментар

Водещи новини