Над 1,2 милиона души проследиха на живо в интернет раждането на жирафче (видео)

  • 16 април 2017 11:01

  • 5197
  • 0
Над 1,2 милиона души проследиха на живо в интернет раждането на жирафче (видео)
© Gettyimages

Над 1,2 милиона души проследиха в интернет раждането на жирафче в зоопарк в района на Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес.

Щастливото събитие се случи в зоопарка "Животински приключения" в Харспърсвил на около 200 километра северозападно от Ню Йорк.

Майка на жирафчето се казва Ейприл. Тя е на 15 години. Това е четвъртото отроче за нея, но е първото, раждано в този зоопарк. Щастливият баща е на 5 години и се казва Оливър. Той наблюдаваше раждането от своята клетка, която е съседна на тази на Ейприл.

При жирафите бременността трае 15 месеца. Новородените тежат средно по 68 килограма и са високи 1,83 метра. Засега не е известно колко е високо и колко тежи отрочето на Ейприл. Час след раждането си, то вече започна да се учи да стъпва на крака.

Предстои конкурс за име на жирафчето, което е мъжко. Камери започнаха да наблюдават клетката на Ейприл още през февруари, така че тя бързо се превърна в истинска интернет сензация, уточнява БТА.

Собственикът на частния зоопарк Джордан Пач каза, че това огромно внимание към Ейприл го е изумило и припомни, че четиримата членове на персонала на зоологическата градина се грижат за още 200 други животни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5197 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини