Библиотекар тайно натрупа милиони и ги завеща на университета си

  • 10 април 2017 12:50

  • 2814
  • 0
Библиотекар тайно натрупа милиони и ги завеща на университета си
© UNH

Жителят на щата Ню Хампшир Робърт Морин водел скромен живот. Той живеел сам, карал Plymouth от 1992 г. и никога не излизал. "Хапваше Fritos и Кока-кола за закуска, бърз сандвич със сирене в библитеката, а вкъщи ядеше само замразени храни, защото имаше единствено микровълнова печка," споделя дългогодишният финансов консултант на Морин Едуард Мълен пред Boston Globe.

Съдейки по начина му на живот, човек не би предположил, но Морин, който завършва Университета на Ню Хампшир, а след това работи в университетската библиотека в продължение на близо 50 години, е мултимилионер.

Всъщност, много малко хора знаели за това, докато той не умира през март 2015 г., на 77-годишна възраст, и завещава всичките си 4 млн. долара на университета.

Това бе абсолютна "изненада за университетската общност," казва Ерика Манц, медиен директор в Университета на Ню Хампшир, пред CNBC.

Семплият начин на живот на Морин му позволявал да спестява по-голяма част от доходите си в банкова сметка и в депозитни сертификати, а финансовият му съветник му помагал да влага средства в договорни фондове и инструменти, пише Boston Globe: "Морин също така купува няколко животозастрахователни полици през годините, като всичките били в полза на университета, от които той се дипломира като бакалавър през 1961 г."

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
2814 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини