Какво ще стане с нас, ако спрем да излизаме навън? (видео)

  • 28 март 2017 16:42

  • 4164
  • 0
Какво ще стане с нас, ако спрем да излизаме навън? (видео)
© Getty Images

Какво ще стане ако спрем да показваме носовете си на открито, пита ASAP Science, цитира сп. "Обекти".

Без витамин D минерализацията на костите в тялото ви ще намалее. Това ще доведе до риск от остеопороза и ще отслаби имунната ви система. Нещо повече – според някои изследвания витамин D спомага за предотвратяването на рак, сърдечносъдови заболявания и депресия. Това обяснява защо хората, живеещи в страни с по-студен климат, са потиснати по-често.

Слънчевата светлина и витамин D не са единствените фактори, които влияят благотворно на тялото ви. Изследванията показват, че природата има благотворно влияние върху вашето психическо и физическо състояние. Нещо повече – когато сте навън в гората да речем, в мозъка се активират региони, свързани със стабилност, емпатия и любов. От друга страна – докато се намирате в среда, изградена от човека, се задействат региони, асоциирани със страх и стрес.

На всичко отгоре ако сте в затворено помещение, най-вероятно седите.  Много изследвания показват, че прекомерното седене увеличава риска от диабет тип 2 и кардиоваскуларни заболявания.

Друго проучване, проведено сред над 200 хил. души, е открило връзка между седенето и вероятността от смърт. С други думи – колкото повече седите, толкова по-вероятно е да умрете по-рано. Най-страшното в случая е, че тази зависимост не се влияе от физическата ви активност.

Затова станете и излезте навън!

Последвайте канала на

Novini.bg
4164 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини