Световният ден на радиото е

  • 13 февруари 2017 09:13

  • 1701
  • 0
Световният ден на радиото е
© Gettyimages

На днешния ден - 13 февруари се отбелязва Световния ден на радиото.

На Световния ден на радиото ЮНЕСКО призовава всички да подхранват силата на този тип медии, за да се насърчат разговорите за сътрудничество пред предизвикателствата на цялото човечество. Радиото е най-широко достъпната масмедия, достигаща до най-много хора по цял свят, независимо от образователната им степен, социално-икономически статус, пол и възраст.

По този повод генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова заяви, че макар да сме свидетели на революция в начина, по който се намира и споделя информация в днешно време, радиото никога не е било толкова динамично, ангажиращо и важно. В съобщението си тя посочва, че именно тези медии са сред приоритетите в Програмата за устойчиво развитие до 2030 г.

През 2017 г. мотото на Световния ден на радиото е "Radio is You!".

Световният ден на радиото за първи път е честван през 2012 г., след декларация на Генералната конференция на ЮНЕСКО. Впоследствие е обявен като Международен ден от Общото събрание на Организацията на обединените нации. През изминалите години денят насочваше вниманието на обществеността върху равенството между половете, участието на младите хора, както към хуманитарните и бедствени райони.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1701 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини