14 – те най-добри града в Европа, ако пътувате сами

  • 07 февруари 2017 20:42

  • 4300
  • 0
14 – те най-добри града в Европа, ако пътувате сами
© Getty Images/Guliver

За много хора това да пътуват сами, без партньор, семейство или приятели, не е въпрос на колебание. Те се радват на усамотението, да имат свой собствен ритъм, да не се съобразяват и да се наслаждават на забележителностите, както и да намират нови приятели.

Рейчъл Чанг от списанието „Travel & Leisure“ прави списък на 14 града в Европа, които са идеален избор за хора, които предпочитат да пътуват сами. Сред факторите, на които тя обръща внимание, са лесен достъп до града, добра инфраструктура, удобен транспорт, лесна ориентация и не на последно място – сигурност.

Ето и класацията:

Прага, Чехия

Във вътрешността на чешката столица почти всичко е разположено на пешеходно разстояние. Прага е много гостоприемна и предлага впечатляващ нощен живот. Няма да имате проблеми със запознанство с нови хора.

Лондон, Великобритания

Благодарение на добрата транспортна система, придвижването в Лондон от точка А до точка Б е лесно, както и от една кръчма в друга. Надали има друго място, където по – лесно може да завържете контакт, както тук.

Люцерн, Швейцария

Градът е перфект за пътуващите сами както заради размера си, така и поради факта, че всичко тук е близо едно до друго.

Рейкявик, Исландия

Едно голямо предимство: през лятото може да се радвате 21 часа дневна светлина. Въпреки, че може да ви е малко скъпо тук по отношение на настаняване и хранене, винаги има с кого да обмените съвети, къде да намерите евтини алтернативи.

Берлин, Германия

Немската столица е метрополис на противоположностите – старо и младо, историческо и модерно. Берлин е за всички, а това, което не трябва да пропускате са къри вуртсчетата.

Хелзинки, Финландия

Това е един от градовете, който беше посочен за топ дестинация за 2017 г. Според Чанг Хекзинки е най-завладяващото място на света, освен това страната е сред най-сигурните в света.

Берг, Норвегия

Градът е идилия за соло пътуващите. Тук хората са приятелски настроени и ако човек се загуби трябва просто да попита някой жител.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
4300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини