Някои от най-кръвожадните сатанински култове

  • 06 февруари 2017 15:41

  • 5489
  • 0
Някои от най-кръвожадните сатанински култове
© Getty Images (Архив)

Култовете винаги ще се изобразяват като синоним на злото и лесното промиване на мозъци. И до днес Чарлз Менсън продължава да лежи в затвор с доживотна присъда, но без да е убил никого. Причината? Чарли просто е можел да контролира своите последователи с такова лекота, че и до днес извършените убийства се дават като пример за всички, които започнат да преследват култовете.

Ето няколко, които смело се нареждат в една от най-страховитите класации:

Чикагските хищници

Те не влизат в категорията на традиционните култове, но често изпълняват поръчките на Джон Гаци, който по-късно се смята за лидер на групата. Техните дела стават известни през 80-те години, когато отвличат, изнасилват групово и измъчват 18 млади жени. Господата вярвали, че са част от от сатанински култ и на един таван консумирали левите гърди на жертвите си. Лидерът Гечт е смятан за човек със свръхестествени сили. Днес всички са с доживотни присъдим, докато един от групата е осъден на смърт.

Райската порта

Те започват да работят през 90-те години на миналия век. Маршал Епълуайт обяснявал на своите последователи, че планетата ще бъде унищожени и миряните трябва да се качат на космически кораб, за да могат да се спасят. Билетите за кораба са достъпни само след самоубийство. Резултатът води до 39 смъртни случая и предозиране с успокоителни. Било изключително лесно да бъдат разпознати последователите, защото всички носели лилави униформи.

Карни култ

На 15-годишна възраст Марк Гудуин създава свой култ, в който може да се танцува лудо, да се правят различни жертвоприношения на животни и сексуални ритуали. Марк напуска култа, докато не се среща с Кейт Лорънс, която също имала влечения. Заедно с брат и Дейвид и Джими Пеник започва нов култ. В края на 1991-а година се включва и Уилям Аулт, но бързо осъзнава, че няма място там. В края на годината е започнал да заплашва своите съмишленици, че ще ги издаде за извършено убийство. Господата от Карни просто решили, че без човека няма да има и проблем. Това довело и до сатанинско убийство с различни ритуали върху тялото на грешника. Всеки един от тях се е признал за виновен и обвинен в различни степени на убийства.

Вижте останалите тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
5489 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини