Годеници под наем са хит в Китай

  • 27 януари 2017 07:26

  • 5320
  • 0
Годеници под наем са хит в Китай
© Getty Images

Докато милиони китайци бързат към дома си, за да посрещнат със семействата новата Лунна година, Лоло (24) отговаря на молбите на десетки отчаяни мъже. В ново мобилно приложение те търсят под наем годеница, която да представят на родителите си, разказва "Ройтерс".

Когато прекрачат прага на домашното огнище в петък, незадомените китайци ще бъдат подложени на безкрайни лекции колко важен е бракът и как трябва да се продължи родът. В тази светлина много младежи и девойки си търсят фалшиви гаджета, които да бъдат представени на родителското тяло и да успокоят духовете.

С масовото навлизане на мобилните технологии сега това може да се осъществи само с няколко кликвания на смартфона.

"Имаме над 1000 потребители в нашата платформа, които успешно си наеха годеници във връзка с предстоящите новогодишни празници", хвали се Цао Тянтян.

На потребителите на приложението Hire Me Plz се предлагат услуги от 1 юан (0.15 долара) до 2000 юана за час.От 2015 година насам техният брой е 700 000.

Други, като красивата Лоло от югозападната провинция Съчуан, вдигат цената още по високо, като за лунната Нова година искат от 3 до 10 хиляди юана на ден, за да се представят като мними годеници.

Лоло приема оферти на кандидати единствено от Съчуан. Тя няма време за губене в пътувания, тъй като програмата й е напълно заета в следващите 7 дни.

В Китай, освен Hire me Plz, съществуват още 5 други мобилни приложения за наемане на мними гаджета. Те осъществяват приходи, като вземат процент от тарифите за наем и от таксата за записване в сайта.

Последвайте канала на

Novini.bg
5320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини