Магическа татуировка запазва труп

  • 01 декември 2016 10:11

  • 7232
  • 1
Магическа татуировка запазва труп
©

Зловеща черна магия съхранява кожа на труп да не изгние в земята. Свръхтайно заклинание, написано на санскрит от вуду магьосник в джунгла в Тайланд, спира за дълги години процеса на разлагане на човешката плът и запазва покойник от превръщането му в храна за червеи, пише "България днес".

Тялото на мъжа не е мумифицирано по някаква известна технология, не лежи в специален саркофаг, заровен в циментирана гробница. Останките му са положени в най-обикновено гробище на границата с Лаос, наравно с десетки негови съселяни от Мукдахан. Въпреки това трупът със странни рисунки и надписи на гърба успява да се съхрани почти непокътнат десетилетия наред.

Странната находка е открита случайно от местни гробари. Те са натоварени с мисията да построят ново и модерно гробище на мястото на старото. Започват да вадят костите и черепите на покойниците, за да ги препогребат в новите им вечни покои. Работата спира, когато се натъкват на безименния труп с кожа. Много от тях бягат панически след изваждането на мумията на повърхността. Убедени са, че тялото пред тях носи зла поличба и е плод на черна магия.

В Мукдахан пристига група от учени, изпратени по нареждане на централното правителство, защото зловещата новина бързо достига до властите в Банкок. Реакцията е бърза, защото не искат да изпуснат уникалния шанс да прославят родината си с нов начин на мумифициране, който, макар и страшничък, е доста ефикасен.

По безспорен начин експертите доказват, че става дума за генетична деформация на покойника, а не окултни практики. Мъжът от гробището в тайланското село е с изключително дебела кожа, нетипична за хората. Установяват, че мастилото за татуировката му е направена приживе от тигрова кръв. Буквите са на дрвеноарийския език санскрит, а рисунките са част от местната митология. Местните са убедени , че трупът на техния отдавна погребан съселянин е положен в земята с черна магия, която отдавна не се практикува и е изчезнала от тези земи.

Последвайте канала на

Novini.bg
7232 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
?

2016.12.31 | 21:48

1
И са одрали човека?

Добави коментар

Водещи новини