Компанията, в която работното време започва точно в 9.06 ч.

  • 21 ноември 2016 16:08

  • 2628
  • 0
Компанията, в която работното време започва точно в 9.06 ч.
© gettyimages (архив)

Малко са компаниите в света, които настояват служителите им да започват работа в толкова странно време като Pivotal Software.

Служителите в 20-те офиса на американската компания в цял свят трябва да са готови да започнат работа точно в 9.06 ч. Точно в този час иззвънява звънец или се удря гонг и всички служителите се събират за кратко съвещание на крак, което продължава между пет и десет минути. След това програмистите на компанията сядат пред компютрите си без повече срещи или разсейвания до края на деня. Основателят на Pivotal и нейн генерален директор Роб Мий казва, че идеята е работният ден да стане колкото се може по-ефективен.

„Разбрах, че ако програмистите бъдат оставени без надзор, могат да се точат до десет часа. А ако не са се нахранили добре, може да огладнеят до 11 ч и да спрат работа, за да си вземат храна, а това ще направи следобедът твърде дълъг. Не е много ефективно. Така че решихме да осигурим закуска за всички. Това дава основание на служителите да пристигат навреме“, казва Мий. Така всички служители получават безплатна закуска и започват работа в 9.06 ч. Но защо точно в 9.06 ч.?

„Помислихме си, че ако го направим в 9 ч., програмистите ще си помислят, че могат и да закъснеят. След това си помислихме да го направим в 9.05 ч., но това е твърде точно, а програмистите не харесват свръхоптимизиране. Така че избрахме 9.06 ч. и стана забавно“, разказва Мий.

Още по темата прочети тук.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2628 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини