Най-добрите градове за шопинг в света

  • 15 ноември 2016 19:44

  • 2527
  • 0
Най-добрите градове за шопинг в света
©

В седмиците преди Коледа много хора прекарват свободното си време в търсене на подаръци за близките си.

По-студените и често дъждовни дни на годината са прекрасни, за да отделите някой ден за моловете или търговските улици. Кои са обаче най-добрите градове за пазаруване, къде изборът е най-голям, а разнообразието от марки и брандове най-широко? Отговор на това ни дава класацията, изготвена от читатели на списания американското списание Travel + Leisure, които са определили най-добрите за шопинг градове в света.

Хонконг

Пазаруването в Хонконг е изключително популярно, а предложенията на молове и места за пазаруване - огромно. В последните години редица известни дизайнери откриха свои магазини тук, но в града присъстват и многобройни по-малки марки. Читателите на списанието определят града като по-добро място за пазаруване от САЩ и Европа, защото тук може не само да се насладите на пазар, но и на красиви места.

Милано

Италианската мода и известните модни дизайнерски имена са познати по цял свят, но ако искате да отидете на шопинг в Италия, изберете Милано. Тук четири пъти в годината се състои Миланската седмица на модата, а в допълнение градът предлага безкрайни възможности и разнообразие от молове и търговски улици, малки и големи бутици и традиционно местно изкуство. Задължително трябва да посетите Виторио Емануелене - пасаж с много бутици, ресторанти, кафенета, книжарници, антикварни магазини.

Дубай

Изникналият от пустинята метрополис Дубай е място с огромни шопинг предложения, между които и Dubai Mall, който разполага с 350 000 кв. м търговски площи и е един от най-големите в света. В старата част на Дубай ще намерите много традиционни магазини за бижута, обувки, кърпи и сувенири. В Dubai Mall може не само да пазарувате, тук има и огромен водопад, аквариум и ледена пързалка.

Прочети повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
2527 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини