Кулинария според лунния ден

  • 12 ноември 2016 14:49

  • 6088
  • 0
Кулинария според лунния ден
©

В 16:06 ч. събота започва 14-и лунен ден, който продължава до 16:45 ч. в неделя. В него е необходимо да се ограничи употребата на течности.

Откажете се от горчиви и много сладки блюда. Добре се усвоява солта, затова можете да си хапнете солена риба, ядки. Може да си похапвате деликатеси от бити белтъци и сметана - меренге, зефир, суфле.

Ето една интересна рецепта на 14-и лунен ден:

КОТЛЕТИ ОТ ФАСУЛ С ГЪБЕН СОС

Продукти - 4 чаши фасул, 100 гр пшеничен хляб, 4 яйца, 1/2 чаша мляко, галета или смлян сухар, олио и сол на вкус.

Сварявате фасула в неподсолена вода, смесвате с напоен сух хляб в млякото и прекарвате през месомелачката. Добавяте суровите яйца, сол и разбърквате с миксера до получаване на еднородна маса. От получената смес оформяте котлети, овалвате ги в галетата и изпържвате от двете страни в добре загрято олио.

Готовите котлети нареждате в чиния и поливате с гъбен сос.

Продукти за соса: 50 гр сухи гъби или 200гр сурови, 1 малка глава лук, 1 ч. чаша бяло вино, 4 с. л. брашно, черен пипер на вкус, сол, щипка индийско орехче, олио.

Начин на приготвяне:

Почистете гъбите и ги нарежете на парчета. Изсипете ги в 3 ч.ч. вряща подсолена вода, в която са прибавени чашата вино, сол, черен пипер. Всичко ври половин час, след което бульонът се отделя от гъбите.

Отделно се запържва брашното с маслото и лука на ситно нарязан, и се разрежда с гъбения бульон, след което се добавят и самите гъбки. Прибавете индийското орехче и оставете соса да ври на слаб огън около 10 минути. Ако стане прекалено гъст, се разрежда с малко гореща вода.

Може да добавите към порцията и пържени картофки.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
6088 0

Свързани новини

Водещи новини