Църква със скандална реклама: Дева Мария с тест за бременност

  • 15 декември 2011 17:37

  • 3613
  • 0
Църква със скандална реклама: Дева Мария с тест за бременност
©

Новозеландска църква се забърка в грандиозен скандал, след като малко преди Коледа издигна билборд, на който е изобразена Дева Мария, която угрижено гледа тест за бременност. Плакатът е част от кампания на храма „Св. Матей” в Окланд, която цели да „избегне баналностите и да предизвика разсъждения и разговори” в дните около светлия празник, пише Новинар.

„Коледата е истинска. Тук става въпрос за истинска бременност, истинска майка и истинско дете. За реално безпокойство, кураж и надежда. Плакатът показва как Дева Мария гледа теста за бременност и разбира, че е бременна. Подобно откритие винаги е шокиращо. Дева Мария е била неомъжена, млада и бедна”, заяви пасторът Глин Карди в защита на идеята.



Проектът обаче бе подложен на огромни критики от местните, които се оплакаха, че църквата е преминала границата и че билбордът няма как да е по-обиден.

Това не е първият скандал, в който се забърква храмът. Преди две години той предизвика шок и ужас в Окланд, като издигна друг скандален билборд. Тогава той изобразяваше Дева Мария и Йосиф в леглото съблечени, след като очевидно са правили секс.

В долната част на билборда имаше надпис, който гласеше: „Горкият Йосиф. Не е лесно да следваш Бог”. Плакатът предизвика многобройни критики и бе свален, след като бе атакуван няколко пъти.
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3613 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини