Нюйоркчанин улови всички 145 покемона в играта Pokemon Go (видео)

Мобилното приложение Pokemon Go набира все повече популярност. Почитателите му преплитат световете на виртуалното и реалното в търсене на покемони. А вече има и играчи, които са успели да хванат всички анимирани чудовища.

Американецът Ник Джонсън е първият, който успя да събере всички 145 анимирани чудовища в мобилното приложение Pokemon Go. То представлява игра, която преплита в себе си реалния свят с виртуалния. Приложението се е превърнало в световна мания. Тя стимулира ловците на виртуални чудовища да се разхождат повече в реалния свят. Мобилните устройва проследяват къде точно се намират техните притежатели и къде в близост са разположени анимираните покемони. „Хванах последния си покемон в Сидни, Австралия. Търсих го цял ден. Успях да го уловя в 4 сутринта. Навън беше много студено и валеше", похвали се Джонсън.

Той е на 28 години и живее в Ню Йорк. Споделя, че е почитател на играта от момента, е който е разбрал за нея. Налагало му се е да се движи по 12 километра на ден, като е играел по повече от 8 часа всеки ден. Мъжът толкова много се е пристрастил към играта, че е трябвало да пътешества из света, за да „улови” анимирани чудовища, които не живеят в САЩ. Така той посетил Китай, Япония и Франция, за да открие три редки екземпляра покемони. Няколко туристически агенции дори са предложили да спонсорират пътуването му. Играта Pokemon Go става все по-популярна. Тя донесе на производствената компания печалба за повече от 28 милиарда долара, информира телевизия Европа.

Коментари

  1. 2016.08.19 | 10:35
    на 28 години а вече луд
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет