Градинар по зодиака

  • 18 август 2016 11:57

  • 4050
  • 0
Градинар по зодиака
© GettyImages

Често и при най-добри грижи за растенията, които отглеждаме в къщи или в градината си, пак нямат добър външен вид, не дават цветове, плодове или не растат. Понякога са поразени от болести, които не успяваме да победим дори с най- ефективните средства.

Съществуват различни причини за това, но една от които е, смята руската астроложка Е. Мазова, особеностите в характера на хората, родени под различните зодиакални знаци.

Например, родените под знака на Скорпион често се оплакват, че растенията им се нападат от насекоми-паразити; Телците пък недоволстват, че твърде бавно растат техните растения, а Близнаците не могат да се сдобият с цветове и плодове от зелените си любимци. Опитът показва, че хората от един и същи знак от зодиака се сблъскват със сходни проблеми на растенията си. Определени особености от характера и енергията на определен знак създават благоприятни условия за паразитите поразяващи растенията, способстват твърде буйният им или забавен растеж, помагат или пречат на растенията да дават или не цветове и плодове.

Градинарите Овни могат да се сблъскат с проблеми като бързо изсъхване на почвата или изсушаване на самите растения. Нека поливат растенията по-често, отколкото препоръчват градинарските справочници.

Градинарите Телци трябва да имат по-голямо чувство за мярка. Техните растения могат да страдат от прекомерни грижи, преполиване или силно осветление. Съветът към тях е да не превишават дозите при поливане, торене и да предпазват растенията от прекомерно осветление.

Растенията, за които се грижат Близнаците могат много бързо да растат на височина и странично, тъй като те са знак на комуникациите. Този знак отговаря и за обмяната на веществата и честото подхранване е необходимо при тях.

Често градинарите Раци се оплакват, че техните растения загиват в разцвета на силите си. Ракът е знак на водната стихия и като правило, причина за болестите на растенията им са твърде влажен въздух или прекомерно овлажняване на почвата - корените често загниват. Да не преполиват растенията, да оставят почвата да позасъхне и тогава няма да имат проблеми с техните зелени любимци.

Растенията, за които се грижи градинарят Лъв се нуждаят от повече светлина. Лъвът се управлява от Слънцето, което го прави знак на светлината и любовта. Неговите растения ще се чувстват чудесно, ако са на достатъчно осветено и слънчево място. Всеизвестно е, че растенията се чувстват добре, когато им се говори, но най-голяма полза от разговорите имат растенията именно на Лъв. Градинарят Лъв трябва да им покаже своята любов и на дела и на думи.

Девата е знак на служенето. За да се чувстват техните растения добре, трябва да бъдат обградени с големи грижи, да им се служи добре. За Девите не съществува универсален съвет. Единствено повече грижи трябва да полагат за тяхната градинка - регулярно поливане, подхранване, отрязване на сухи листа, привързване на стъблата и тогава растенията им няма да боледуват, а ще бъдат здрави и силни и ще се чувстват добре.

За градинарите Везни е полезно да знаят, че трябва не само наторяване, но и равномерни грижи за външния вид на растенията им. Везните са знак естет и със стремеж към хармония. Клонките трябва да бъдат подрязвани, а сухите листа отстранявани. За да се чувстват добре растенията им, Везните трябва да се грижат за естетическият им вид, да придават на короните им красива форма.

Скорпионите градинари често недоволстват, че техните растения са нападнати от различни насекоми. Природата на Скорпиона притегля опасни и болестотворни паразити, затова могат активно да използват средствата за борба с вредителите не само при нужда, ами и профилактично.

Градинарите Стрелци да не садят растенията си плътно едно до друго, а да оставят повече разстояние помежду им. Растенията под опеката на Стрелеца са целеустремени, твърде се изтеглят на всички страни, стремят се да растат на далеко и на широко и им е нужно пространство.

Почвата на растенията на градинарите Козирози често се спича, става твърда като скала и затова техните основни проблеми са с отглеждането на тези растения и не достатъчната рохкавост на почвата. Те могат да боледуват или лошо да растат поради излишното уплътнение на пръстта. Добавете към почвата пясък и торф за рохкавост и често разкопавайте.

Водолеят градинар повече трябва да разчита на чудо, на “леката си ръка”, отколкото да следва съветите на ботаниците. Водолеят е знак на неочакваното, затова е трудно да се предскаже с какви точно проблеми ще се сблъска в своята градинка. Всички растения, които отглежда Водолеят се боят от ветровете, затова да оградят градинката си с висока оградка или да не държат саксиите си на течение.

Рибите са последният знак на зодиакалния кръг, знак на мъдростта и одухотвореността. Всички растения, които отглеждат Рибите са чувствителни към духовното равнище на своя благодетел. Те са най-далече от суетата на материалния свят и могат да живеят дълго без специални грижи и почти без поливане. Нуждаят се от духовна храна. За процъфтяването им може да осветите в храм семената и растенията или сами да си извършите ритуал, в който да прочетете молитва, да ги поливате понякога със светена вода и да не бъдете суетни, когато общувате с тях.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
4050 0

Свързани новини

Водещи новини