10 правила за успешна кариера

  • 02 юни 2016 10:05

  • 1963
  • 0
10 правила за успешна кариера
©

В професионалния, както и в обикновения живот има два типа хора – онези, които се стремят към целите си и онези, които винаги ги подминават.

Тактиката може да се променя, но принципът си остава. За да решите как да изградите кариерата си, запомнете, че ключът към успеха е отношението ви към себе си, към другите хора и към света като цяло.

„Животът е несправедлив и ще трябва да се примирите с това“. „Мислите, че преподавателят ви е твърде строг? Това е нищо в сравнение с бъдещия ви началник“. „Истинския живот не го показват на екраните. В истинския живот хората си взимат кафе на крак и отиват да работят“. Такива наставления за изграждане на кариера е дал основателят на Microsoft Бил Гейтс в своя лекция пред студентите в известен калифорнийски университет. Сега на популярната американска платформа Elite Day новото поколение разгръща тази тема и формулира свое собствено кредо. Как се гради кариера днешно време?

1. Вярвай в себе си

Можете да го наречете „вътрешен глас“, интуиция или шесто чувство – няма значение. Взимайки важни решения, които ще определят живота и кариерата ви, не забравяйте, че далеч не всички обрати на съдбата са логични. Когато ви липсват аргументи, само инстинктът ще ви помогне. Затова ще трябва да се научите да се вслушвате във вътрешния си глас и да го слушате внимателно.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

woman.bg
1963 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини