Ветеран се жени за годеницата си 70 години по-късно

  • 08 април 2016 09:18

  • 3401
  • 0
Ветеран се жени за годеницата си 70 години по-късно
©

Британски ветеран от Втората световна война, който се разделил с годеницата си след тежко раняване, ще се жени за нея 70 години по-късно, пише в. "Телеграф", цитирайки "Дейли телеграф".

Оцелял след десанта в Нормандия, Рой Викърман скъсал с Нора Джаксън през 1946 г. Той изживявал големи трудности да се приспособи към цивилния живот, след като бил ранен от нацистки снайперист. В продължение на седем десетилетия обаче Рой съжалявал за решението си, макар да се оженил за друга жена и да имал две внучета.

Неотдавна той се обърнал към местна радиостанция в английския град Стоук он Трент, за да се опита да издира Нора и да й се извини. Оказало се, че бившата му изгора живеела само на две мили от неговия дом. На 90-тия си рожден ден - 26 март, Рой я посетил, за да я помоли да му даде ръката си. Възрастната дама била изненадана, но познала бившия си годеник, макар той доста да се е променил. Рой дал на Нора годежния пръстен, който пазел 72 години, а тя се съгласила да му стане съпруга. Двамата планират сватбата през лятото.

Последвайте канала на

Novini.bg
3401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини