Как да поделим играчките между двете деца

  • 07 април 2016 12:26

  • 1420
  • 0
Как да поделим играчките между двете деца
©

Когато в семейството има повече от едно дете, неизбежно възникват спорове около играчките. Първите конфликти започват, когато децата започнат да пълзят. Какво да правите?

Ще ви посочим няколко ясни и прости правила, които ще ви помогнат да създадете атмосфера на „световен” мир и спокойствие у дома.

Правило №1: Съществуват лични играчки и такива, които са общи

При раждането на второ дете съществува трудност, която се изразява в това, че по-голямото дете смята, че всички играчки са негови. Не си струва да купувате нова купчина играчки, само заради малкото дете. Време е да изградите общо пространство. Личните играчки на детето са реципрочни на личните вещи на възрастния човек. Вие давате на сестра си личната ви кола, само защото й трябва и то при условие, че ще ви я върне, щом свърши задачите си. А ако ви вземат колата просто така и не ви кажат? Кой от двата варианта ви допада? Важно е да научите децата да се отнасят с уважение към чуждите играчки, независимо че става дума за сестра, брат, майка или дядо. Обяснете, че това са чужди вещи и правото върху тях е на собственика им. Той ще може да каже дали ги дава, или не.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1420 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини