Японски майстор управлява животните с енергията чи (видео)

  • 18 март 2016 17:13

  • 2441
  • 0
Японски майстор управлява животните с енергията чи (видео)
© GettyImages

Цигун е практика за култивиране енергията чи и японският майстор Канзава Сенсей представлява рядък пример за необичайната сила на цигун. Той е известен със своята способност да управлява животните със силата на своя разум и чи.

Когато се намира близо до животни, концентрирайки своя ум и манипулирайки чи със своите ръце, той може да успокои, да въведе в транс и дори да приспи много животни – например биволи, слонове и щрауси, пише "МегаВселена", позовавайки се на Waking Times.

За този майстор е заснет филм, по време на който той посетил ранчо за алпака (Vicugna pacos) в Калифорния и поразил стопанката му с това, че взел под контрол цялото ѝ стадо. След приключването на снимките Канзава извършил чудеса в лечението на ранено животно. Ето какво пише собственичката на ранчото на своя сайт:

„Това, което той направи след снимките, беше най-невероятно. Една от моите алпаки тази сутрин се държеше много странно. Задните ѝ крака и челюстите ѝ бяха практически парализирани и тя не можеше да се движи и да яде. Дадох ѝ лекарство с надеждата, че ще помогне. Но през деня не стана по-добре. В края на деня разказах за нея на Канзава Сенсей и той отиде да я види.

Тя продължаваше да не може да яде. Сенсеят започна да работи с нея, като стоеше на около метър и половина, използвайки своя разум и енергията чи. Ние видяхме постепенно подобрение и след 20 минути тя напълно се възстанови, започна да се движи нормално и да яде. Повече никога не е имала подобни симптоми.“

След това във видеопрезентацията Канзава Сенсей работи със стадо биволи – много големи и опасни животни. За да засвидетелства достоверността на снимките, в програмата е участвал работещ с биволи ветеринар, който също бил потресен от това, което майсторът може да направи с тези огромни животни.

Разговорът между ветеринаря и собственика на ранчото показва доколко днешната система няма и понятие от тази древна мъдрост.

„Докторе, има ли начин да се обясни това от научна гледна точка?“, пита собственикът на ранчото. „В медицината, която познавам – не“, отвръща ветеринарят.

Енергийното тяло е наша природна сила и всеки от нас има възможност да култивира и усъвършенства своята енергия.

Вижте демонстрация на необичайните способности на Канзава Сенсей:
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2441 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини