Лондонският кралски театър – на живо в София чрез сателит

  • 16 ноември 2011 21:12

  • 1404
  • 0
Лондонският кралски театър – на живо в София чрез сателит
©

Може да няма как да сте сред публиката на Кралския национален театър в Лондон, но чрез сателитна връзка ще можете да го гледате на живо в кино в София.

Британският съвет и международният театрален фестивал "Варненско лято" са организатори на събитието "Световен театър в София", което ще обедини представления от Острова в различни жанрове - театър, танц и кино, пише dnevnik.bg.

На 5 декември в Cinema City на живо от Лондон ще бъде излъчена пиесата "Сътрудници" (Collaborators) на Джон Ходж, сценарист на знакови филми като "Трейнспотинг", "Плитък гроб" и "Плажът". Билетите за представленията в Лондон вече са изкупени за целия сезон.

Малко по-рано - на 30 ноември в "Младежкия театър" ще гостува британската мъжка танцова група 2FACED Dance Company със спектакъла "В праха". Трупата смесва хип-хоп със съвременен танц, без да среща обичайните спънки на "кросоувър" проектите.

"Представлението има непосредствена енергия, лек атлетизъм и увереност", пише британският всекидневник "Индипендънт" в рецензията си за него. "Трима мъже лежат неподвижно, съживявани единствено от откъслечни звукови фрагменти - олимпийската клетва, национални химни или спортни коментари. Когато се събудят, се хвърлят в двубой, а между фрагментите отново рухват. Танцьорите са покрити с прах, който лети в облаци, когато те се сблъскат или се движат бързо. С удължаването на звуковите откъси те се превръщат в съперничещи си личности", повдига завесата "Индипендънт".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1404 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини