Мозъкът е наясно кога греши

  • 15 януари 2016 13:24

  • 2444
  • 2
Мозъкът е наясно кога греши
©

Човешкият ум много бързо открива собствените си грешки. В началото на 90-те години Михаел Фалкенщайн от Университета в Дортмунд провежда изследване, при което проследява мозъчните сигнали при писане върху клавиатура и така установява, че амплитудата на електрическите сигнали в лобния дял на мозъка се съкращава с 10 микроволта при натискане на грешен клавиш, пише сп. "Обекти".

Патрик Рабит от Университета в Манчестър пък е открил, че удар по неправилен клавиш се нанася с по-малка сила, отколкото по правилен, сякаш мозъкът се опитва да избегне грешката в последната секунда. С други думи, чрез система от сложни механизми на обратна връзка мозъкът открива грешка дори когато сам я извършва. Затова е добре да се вслушваме във вътрешния си глас, когато по време на изпит например ни сигнализира, че избираме грешен отговор.

Последвайте канала на

Novini.bg
2444 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.02.02 | 10:27

2
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
FM

2016.02.02 | 10:27

1
Един отчаян от грешки (Ум).

Добави коментар

Водещи новини