16 удивителни (част от тях отвратителни) факти за Китай

  • 06 януари 2016 18:41

  • 7721
  • 3
16 удивителни (част от тях отвратителни) факти за Китай
©

Мислите си, че знаете всичко за Китай? Това не може да е вярно. Проверете сами:

Няма сирене

Забелязвали ли сте липсата на сирене в китайските ресторанти? Тази неизменна част от диетата на човечеството очевидно не е добре приета в китайската култура. Това е така, защото в Китай сиренето се счита за нещо изключително варварско. Номадите, които са живели в покрайнините на страната в миналото, са консумирали мляко и млечни продукти, така че това е свързано с "нисък стандарт на живот". През последните години консумацията на сирене в страната става все по-приемлива, но все още е на светлинни години от Европа, например.

35 милиона китайци живеят в пещери

Китай е най-гъсто населеното място на Земята. Една шеста от населението на света живее в Китай, така че няма нужда да посочваме, че не е останало много място. Много от по-горе споменатите номади в Китай все още живеят в пещери. Те са разположени предимно в провинция Шанси и се наричат Yaodong на китайски. Тези пещери са считани за примитивни, но много от тях са доста ефектни.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
7721 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.01.10 | 12:35

3
В Англия като живеят в средновековни замъци значи ли че не са излезли от средновековието?

2016.01.07 | 14:21

2
Едно време "обективната " ни телевизия ,ни показваше как носят на ръце земя ,за да си построят язовир !Сега пък живеели в пещерите ! Да не живеят и под мостовете ,като краварите ?

2016.01.07 | 14:21

1
Абе тъпанари не сте ли лували за вкопани жилища. В САЩ има такива. В Уелс живета в земни къщи като хобитите. Вие сте много прости хора.

Добави коментар

Водещи новини