Археолози откриха 500-годишен скелет на пират (снимка)

  • 04 януари 2016 18:02

  • 4503
  • 2
Археолози откриха 500-годишен скелет на пират (снимка)
© Getty Images

В британския град Единбург, при реконструкция на детската площадка на едно от най-старите начални училища в града, работниците намерили човешки скелет.

След като била отхвърлена криминалната версия, археолозите пристигнали на мястото на инцидента, пише агенция Фокус. Те приложили радиовъглеродно датиране и открили, че костите са на най-малко 500 години.

Според историците, преди 600 години в района освен пристанищните докове е стояла и бесилка. Изследователите стигнали до хипотезата, че останките може да принадлежат на човек, който бил екзекутиран за пиратство.  Археолозите смятат, че, ако се съди по състоянието на костите, нещастникът, който бил на около 50-годишна възраст, е бил убит, а след това обесен като предупреждение към другите пирати.

Художникът-криминалист успял да пресъздаде лицето на убития, а археолозите решили да изнесат специален урок за децата, на който учениците ще научат как науката е помогнал в изследването на останките.

Последвайте канала на

Novini.bg
4503 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Драго

2016.01.13 | 10:51

1
Единбург не е Британски град , а е столица на Шотландия - част от Обединеното кралство.То бива , бива необразованост , ама такива елементарни грешки.Има Интернет- като не си учил на времето, поне сега прочети. Срамота !!!

2016.01.13 | 10:57

2
Единбург се намира на остров Великобритания, част от Британския архипелаг. По географски признак Единбург е Британски град, както София е Балкански такъв. По смисъла на държавността, Единбург е част от Обединеното Кралство на Великобритания (Англия, Уелс и Шотландия) и Северна Ирландия, респективно Единбург е британски град, както София е български такъв... Като ТИ не си се учил на времето използвай интернет и сега се научи. :)

Добави коментар

Водещи новини