Гугъл отбелязва 245 години от рождението на Лудвиг ван Бетховен

  • 17 декември 2015 08:20

  • 1484
  • 0
Гугъл отбелязва 245 години от рождението на Лудвиг ван Бетховен
©

Днес Google ни обръщат специално внимание на Лудвиг ван Бетховен, тъй като се навършват 245 години от рождението на този велик композитор, пише digital.bg. Легендарните му изпълнения са причината днес той да е вдъхновение за хиляди млади артисти по цял свят.

Бетховен е роден в град Бон, в семейство oт фламандски произход и е един от най-впечатляващите представители на Виенската школа.

Творенията му изпреварват не само неговото време, но и се превръщат в най-важния фактор, определящ прехода от класицизма към романтизма в развитието на музикалното течение през този период. Лудвиг ван Бетховен проявява своя невероятен талант още, когато е на осемгодишна възраст и изнася първия си концерт.



Не е тайна, че през цялата си кариера той се опитва да подражава на Йозеф Хайдн и Волфганг Амадеус Моцарт, като тяхното влияние е причината за неговите първи произведения. С течения на времето, обаче Бетховен започва да се чувства по-сигурен в своя талант и създава собствени неща и експериментира постоянно, което в крайна сметка води до неговата популярност сред съвременниците му.

Дори влошаването на слуха му не успява да попречи на Бетховен да се превърне в един от най-великите композитори на всички времена. Здравословният проблем започва да пречи на неговата острота и начин на мислене, но той до последно се опитва да запази своето достойнство, като го пази в дълбока тайна. За съжаление житейският път на Бетховен приключва на 26 март 1827г., когато той намира смъртта си, а основната причина за това е оловно натравяне.

Последвайте канала на

Novini.bg
1484 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини