Ограбиха банка по време на директно телевизионно предаване (видео)

  • 17 декември 2015 07:17

  • 2048
  • 0
Ограбиха банка по време на директно телевизионно предаване (видео)
©

Заподозрян за банков обир е бил тикнат в затвора отчасти благодарение на бързото мислене и съобразителност на репортера на KIMT News 3 Адам Салет.

Адам предавал на живо от улицата пред Щатска банка Стерлинг, която била обрана ден по-рано, пише Факти бг. Той изобщо не подозирал, че по време на живото предаване същият заподозрян, издирван от полицията, се намира в банката и я обира отново. Адам започнал репортажа си и в това време служител на банката се приближил към него и го предупредил, при това в ефир, че човекът, който току-що ги е ограбил бяга от местопрестъплението.

Репортерът реагирал бързо като предал топката на водещия в студиото, който да уведоми властите за екшъна в банката.

"След като вече не бях в ефир първият ми инстинкт беше да се огледам дали мога да видя заподозрения никъде наоколо, а също така да се обадя на 911 възможно най-бързо", обяснява Адам след инцидента.

Полицията в Рочестър веднага се отзовала на мястото на събитието, взела показания и изгледала видеото, заснето от KIMT News 3.

Около час по-късно, един офицер забелязал съмнително превозно средство. Заподозреният, 36-годишният Райън Лискоу е бил задържан. Оказа се, че това е един от сътрудниците на банката.Следователите казват, че той е отговорен за кражбите в банката в два поредни дни.

Полицията е сигурна, че Лискоу е отговорен и за двата обира. "Едно и също облекло, телосложение, както и методът на действие", заявиха следователите.Подобна стратегия, подобно облекло, един и същ метод", обясни лейтенат от полицията. Освен това и при двата обира мъжът е давал едни и същи бележки на служителите в банката с нареждане да му предадат парите.

Последвайте канала на

Novini.bg
2048 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини