Особености на космическия дизайн

  • 10 ноември 2015 16:46

  • 1525
  • 0
Особености на космическия дизайн
©

Представяли ли сте си, че можете да направите дизайна на детската стая или пък хола в стил космос? Оказва се, че не е трудно. За целта ще ви приведем няколко съвета от специалисти.

За да получите истински космически дизайн, необходимо е първо да решите всички вселенски проблеми, т.е. правилно да пресъздадете усещането за отсъствие на гравитация, да използвате вертикални и хоризонтални линии и т.н. Задължително е също така да подберете мебелите така, че да са многофункционални и леки.

Палитра от космически цветове и форми

Особено внимание трябва да отделите на цветовата гама на интериора. Като цяло необходими са ви ярки нюанси – виолетово, оранжево, синьо. За космическа стая идеален още e белият цвят – той е ослепителен, стерилен и прави пространство по-голямо визуално. Ако правилно подберете мебелите, те ще служат като основен декоративен елемент за стила, отразяващ променящата се космическа реалност. Търсете необичайни форми дивани, столове, кресла, маси и шкафове с допълнителни функции – така прекрасно ще внесете космическия стил в интериора. Избягвайте претоварване на помещението с мебели.

В космическия стил не се вписват също така усложнени и натоварващи предмети. Идеални са всички предмети, характеризиращи се с лаконичност, простота и не акцентиращи прекалено много върху себе си. Космическият дизайн е немислим без създаването на определено осветление. Подобно на космическите кораби във филмите, измислете цяла комбинация от мигащи лампички. Насочващите лампи ще ви осигурят ефект на тайнствен полумрак и отлично подчертават тъмните стени.

Прочети повече и виж снимки ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1525 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини