Най-странните ритуали за красота в света - I част

  • 04 ноември 2015 11:11

  • 2845
  • 0
Най-странните ритуали за красота в света - I част
©

Независимо от кътчето земя, което обитават, всички народи отдават голямо значение на физическата красота. Тя е не само гаранция за популярност и добро отношение от страна на околните, но и обяснение за природни катаклизми. В индуизма например физическите недостатъци са наказание и сполетяват хора, които са извършили тежки грехове в предишния си живот.

В китайските предания пък обществените безредици се обясняват с това, че държавата се е управлявала от човек с увреден крак. Истината обаче е, че идеалът за физическа красота в европейските култури значително се различава от този в африканските и южноамериканските.

Като в някои от племената, населяващи последните два континента, съществуват толкова фрапиращи ритуали за красота, че умът на човек от съвременно общество не може да ги приеме и по-скоро би ги оприличил на мъчение, отколкото на разкрасителен процес.

Убедете се в това, като видите най-екстремните племенни ритуали за красота в света:

Разтягане на ушите

Всяка жена обича изящните обеци, но при дамите от остров Борнео те са не просто аксесоар, а средство, осигуряващо им най-красноречивия за тяхната култура белег за физическа красота, а именно разтегнатите уши. Още в ранна детска възраст меката част от ушите на момичетата се разтяга с помощта на бронзови тежести във формата на кръгли обеци. Тежестите се увеличават постепенно, като в един период достигат до 3 килограма, а крайната цел е ушите да се разтегнат до под раменете.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

woman.bg
2845 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини