Любовта на аристокрацията: Кралица Елизабет II и принц Филип

  • 03 ноември 2015 09:35

  • 3886
  • 0
Любовта на аристокрацията: Кралица Елизабет II и принц Филип
©

Преди време ви разказахме за великобританския престолонаследник Едуард VIII, който заради любимата си – американката Уолис Симпсън, се отказва от короната и не само доказва, че любовта на една жена струва повече от всички почести и титли на света, но и променя хода на историята.

Как ли? Ами ако той не бе абдикирал, кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и никога не би застанала начело на британската монархия. А едва ли някой си представя съвременната ни история без Нейно Величество, която тази година се превърна в най-дълго царуващия монарх в Обединеното кралство.

Освен това, кралицата се радва и на най-дългия монархически брак в историята на Британската Корона. Вече 68-години с принц Филип живеят в любов и разбирателство, рушейки клишето, че при избора на половинка престолонаследниците се водят от задълженията, които имат към държавата, а не от повелята на сърцето.

Защото истината е, че в началото на отношенията на Елизабет и Филип Гръцки, развиващи се главно в годините след Втората световна война, кралското семейство и английската аристокрация не харесват личността на Филип, защото смятат, че му липсва необходимото възпитание и финес и освен това, тъй като не е роден във Великобритания, гледат на него като на чужденец и то такъв с отчасти немски произход. Отгоре на всичко витаят и слухове, че членове на семейството му поддържат близки контакти с немски военни. Всичко това обаче не може да попречи на младите влюбени да си кажат заветното "да" и да слеят животите си.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

woman.bg
3886 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини