Какво преживяваме, преди да дойде смъртта

  • 29 октомври 2015 13:32

  • 3937
  • 0
Какво преживяваме, преди да дойде смъртта
©

Смъртта е занимание самотно, както беше казал г-н Бредбъри. Въпреки това има много хора, които искат да опишат този процес по най-добрия възможен начин.

Ще откриете преживяването в книги, филми и дори конспирации за последния естествен процес в края на живота. Химиците най-накрая могат да представят много близък пример до това, което ни се случва само мигове, преди да дойде онази личност с косата, използвайки всички филми на ужаси като пример.

1. Страх

Това е процесът, който активира всички нервни клетки в тялото, сигнализирайки, че наближава опасност. Второстепенната функция е да събуди всички човешки защити, поддържайки нивото на безопасност.

Таламусът е онази част в междинния мозък, която отговаря за този процес. След като тялото се активира, човек е готов да се отбранява или направо да бяга. Това е наследството, което сме получили от прародителите си, които дълго време са търсели убежище от хищници и други заплахи. По време на този процес, тялото отделя огромно количество адреналин и вкарва глюкоза в кръвта ни.

2. Крещене

Във всеки филм на ужасите има една жертва, която не спира да крещи с пълно гърло, докато човекът с моторния трион я разфасова. Виковете не могат да помогнат особено на жертвата, но се смята, че това може да е много първична форма, която да наклони везната във ваша полза. Виковете са инстинкт, който в основата си успява да действа еднакво и на останалите в социалната група. Виковете окуражават останалите да бъдат безстрашни и да реагират правилно на ситуацията. Предполагаме, че това е закодирано зад термина "Вик за помощ".

Повече четете тук

Последвайте канала на

Novini.bg
3937 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини