Най-високите сгради в строеж в света

Към днешна дата Burj Khalifa е най-високата сграда в света с нейните 828 метра. Както вече ви информирахме, небостъргачът, построен през 2010 г., ще остане на върха в тази класация до 2018 или 2019 г., когато се очаква да бъдат завършени два големи проекта.

Днес ще ви представим най-високите сгради в строеж. В топ 10 няма нито една сграда, която се намира в Северна Америка, а всичките са по-високи от One World Trade Center, издигащ се на близо 541 м.

1. Azerbaijan Tower, в близост до Баку, Азербайджан

Височина: 1050 м

Очаква се сградата да бъде открита през 2022 г., като ще разполага с писта за Формула 1, осем хотела и обща стойност на инвестицията от 100 млрд. долара. Към небостъргача ще бъдат изградени и 41 изкуствени острова, а очакванията са в целия комплекс да живеят 1 млн. души.

Прочети повече ТУК.

Коментари

  1. 2015.10.19 | 19:29
    Навремето правихме големи мощни електроцентрали по подобие ..Висока кула/башня и дълбока подземна мнго етажна част..на определени нива слагахме големи събирачи на енергия..Вероятно около много звезди е пълно с останки. ползвала се разлика в потенциалите..Spomenite sa weroяtno ot minali животи
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет