Живот с крокодили

  • 04 ноември 2011 14:32

  • 2092
  • 0
Живот с крокодили
©

Малкото селце Пага в Гана се противопоставя на законите на природата, като позволява на хората да се къпят в близост до езеро, в което живеят над 100 крокодила, съобщава Oddity Central.

Интересното обаче е, че досега нито един от жителите на селото не е пострадал заради нападение от влечугите, пише inews.bg.

Съществуват вярвания, че всеки има свой съответен крокодил в езерото и смъртта на важните личности в селото съвпада със смъртта на крокодили. Хората смятат, че в крокодилите се крият душите на близките им, ето защо по никакъв начин не посягат на опасните животни.

Всичко това звучи странно, но още по-странно е това, че изглежда крокодилите са свикнали с човешките си съседи и не им причиняват никакви вреди. Част от младите мъже дори влизат до колене във водата, за да ловят риба и то в непосредствена близост до някои от най-големите крокодили в света.

Местна легенда разказва, че древните крокодили в езерото Болгатанга спасили първия мъж, който се установил в района. Те го завели до водоема, където той утолил жаждата си след дълго пътуване. В замяна мъжът обявил Болгатанга за свещено място и обяснил на хората си, че трябва да третират крокодилите като кралски особи.

До ден-днешен в района темата за убийството или нараняването на някое от тези животни е табу.

Невероятната връзка между хората и крокодилите изумява учените от години, превръщайки мястото в една от най-популярните туристически атракции в Гана. Милиони хора от цял свят се стичат в селото, за да се уверят сами в това чудо и да се доближат максимално до смъртоносните влечуги.

Съществуват и специално обучени водачи, които свирят определена мелодия, за да привлекат вниманието на животните, като ги карат да излязат от водата, за да получат храната си, състояща се от живи пилета.

В замяна на това крокодилите позволяват на хората да ги докосват и дори да сядат на гърбовете им.

Пага е единственото място в света, където всеки може да се снима как държи опашката на жив крокодил и в същото време да се усмихва широко.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2092 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини