Цирк на МКС (видео)

  • 07 октомври 2015 07:43

  • 1420
  • 1
Цирк на МКС (видео)
©

„Цирк на МКС“ – видео с такова наименование пусна във вторник в YouTube Руската федерална космическа агенция. Кадрите показват как екипажът на Международната космическа станция се забавлява в свободното си време. Пред камерите космонавтите изпълняват циркови номера в състояние на безтегловност, пише "Монитор", цитирайки НТВ.

Астронавтите майсторски жонглират с ябълки и грейпфрути, като единият от тях е отдолу, вторият се е опрял в тавана, а третият и четвъртият участват в импровизираното шоу надолу с главите. Членовете на екипажа бавно си подхвърлят плодовете, успявайки дори да си хапнат от тях. В някои моменти видео записът тръгва на бързи обороти и у зрителя се създава илюзията, че космонавтите майсторски владеят цирковата техника. След това един от тях започва да жонглира с личните аптечки на астронавтите. Клипът завършва с изпълнение на акробатически трикове. В описанието към видеото се казва, че психолозите на Центъра за подготовка на космонавтите „Юрий Гагарин“ препоръчват на екипажа на МКС да отделят време за психологическо разтоварване. Според специалистите това сплотява астронавтите и им помага по-лесно да преодолеят трудностите на дългата експедиция.

Участниците в интернет форумите възприеха цирковото шоу на МКС с чувство за хумор. НТВ цитира един от коментарите: „А кой следи за кормилото?!!!“, като за отговор получава: „Там е спокойно – вече 17 години чакат вятър“. Някои блогъри обаче разкритикуваха поведението на космонавтите. „За това ли се строи МКС, за да играят шапито?“, възкликна интернет потребител с ник Артемон Петров. На зрителите не се харесал и смехът, който е наложен във видеото в края на всеки номер.

Пресата припомня, че в момента екипажът на космическата станция се състои от шестима астронавти – руснаците Сергей Волков, Михаил Корниенко и Олег Кононенко, американците Скот Кели, Чел Линдгрен и японеца Кимия Юи. През септември т.г. на Земята се върнаха руснакът Геннадий Падалка, казахстанецът Айдин Аимбетов и датчанинът Андреас Могенсен.

Последвайте канала на

Novini.bg
1420 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.07 | 09:46

1
Ами нормално , на двора няма морава ,игрище дори и пейка да поседнат ! Само работа се иска от жителите на абсурдистан където управляват мързеливи мутри

Добави коментар

Водещи новини