Най-жестоките жени в историята - II част

  • 28 септември 2015 15:50

  • 5501
  • 3
Най-жестоките жени в историята - II част
©

Продължение

Ще ви разкажем за още няколко жени, които се конкурират по жестокост с Нерон, Ал Капоне, Чингиз хан, Хенри VІІІ и дори с Джак Изкормвача и Пабло Ескобар. Толкова агресивни  жени, които не трепвали, докато държат ножа или отровата. Такава е самата кралица Мария I, която е дъщеря на английския крал Хенри VIII.

Кралица Мария I Тюдор (Блъди Мери) е останала в историята като монарха, който се опитва да върне Англия в лоното на Римокатолическата църква. За целта преданата католичка превръща бруталните екзекуции на протестанти и гоненията на невинни хора в държавна политика. Екзекуциите продължават през цялото време, докато Мария Тюдор е на влас, и така загиват над 500 обществени личности. Заради невижданата си жестокост и бруталност Нейни Величество е наречена Кървавата Мария, позната още като Bloody Mary.

Достойна съперничка на кралицата е Изабела Кастилска, родена през 1451 г. Тя и съпругът й Фердинант Арагонски стоят в основата на обединението на испанската държава. Династическият им брак допринася за сливането на Кастилия и Арагония в едно кралство - Испания. Кралицата е известна също и с покровителственото отношение, което показва към Христофор Колумб, и най-вече с литрите кръв, пролети заради религиозните чистки, организирани по нейно желание. Като страстна и фанатична католичка Изабела Кастилска назначава Томас де Торквемада за първия велик инквизитор от печално известната испанска инквизиция. Заради фанатизма на кралицата мнозина люде махат за сбогом на главите си, преди да им изтече кръвта. По времето на Изабела Испания се прощава и с голяма част от евреите си - около 200 000 души, останалите били принудени да приемат християнството.

Америка същи има своя инквизаторка в лицето на Бел Ханес, която се вихри между 1880-а и 1931 г. Бел Ханес била американска от норвежки произход и е една от най-известните жени убийци в САЩ. Тя погубила децата си, двамата си съпрузи, любовниците и ухажорите си. Всичко това било с цел да прибере парите от застраховките им. За няколко десетилетия жертвите и достигнали 30 човека.

Също като Бел Ганес и Мери Ан Котън се отнася към семейството си със слогана "изтребва ги до крак", като това се отнася за 20 души, включително съпрузите, детето и майка ѝ. Полицията проявява жив интерес към Мери, когато забелязва странната тенденция, не само всички около нея да умират, ами и да го правят по един и същ начин - след стомашни спазми. Злата фея слагала край на земния път на жертвите си, отравяйки ги с арсен. Осъдена на смърт чрез обесване, палачът който трябвало да ритне табуретката под краката ѝ, съвсем "случайно" не го прави и жената умира изключително бавно от задушаване.

Илзе Кох е многократно по-жестока от съпруга си, който е комендант на концлагер. За „Бухенвалдската вещица“ нея било любимо занимание да пребива затворниците с камшик и изобщо да се гаври по всякакви начини с тях. След ареста и се оказало, че тя има още едно извратено хоби – колекционирала татуирани човешки кожи и консервирани вътрешности. Самоубива се в килията си през 1967 година.

Ирма Грезе (1932 - 1945) е една от най-жестоките жени-надзирателки в женските концентрационни лагери на хитлерова Германия. Мъжкараната, наричана "Красивият звяр" и "Хиената от Аушвиц", издевателства над поверените ѝ затворнички, както с физически, така и с психически мъчения. Пребивала до смърт жените, а за да се забавлява стреляла по която ѝ падне. Държала кучетата си гладни до смърт. До смъртта на някоя концлагеристка, разкъсана от зъбите им. Също така взимала дейно участие в подборката на хора за газовите камери, като лично предоставила стотици души, които да бъдат превърнати в газообразно състояние. Ирма винаги носи тежки ботуши и пистолет, увесен на хълбока, въпреки това накрая я аранжират с въже през шията и я оставят да си виси.

Последвайте канала на

Novini.bg
5501 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
GALINA IVANOVA

2015.09.29 | 15:02

3
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. ПЪЛНО С ГРЕШКИ. ОСВЕН ТОВА ХОРАТА В ГАЗОВИТЕ КАМЕРИ СТАВАЛИ НА ГАЗ! БРЕЙ, ЧЕ ПРОСТОТИЯ
Джони

2015.09.29 | 01:53

1
Поредните чифутски измишльотини.
ХЙУ

2015.09.29 | 07:17

2
Кирлив сополанко, още не си се научил да си бършеш задника тръгнал си мозък да ръсиш Б**КЛУК

Добави коментар

Водещи новини