Индийци строят първия въздушен басейн в света

  • 15 септември 2015 18:56

  • 2994
  • 0
Индийци строят първия въздушен басейн в света
©

Индийски инвеститори ще са първите в света, които ще изградят уникален прозрачен, дълъг 20 метра басейн, който ще виси във въздуха между две сгради, пише dnevnik.bg.

Информацията за строителството му се появи, след като стана ясно, че в Лондон ще бъде построен подобен оригинален басейн. Оказва се обаче, че проектът в Индия ще бъде завършен почти година по-рано, а басейнът там ще е дори по-голям от лондонския.

Ширината на водното съоръжение в индийския град Сарат, провинция Гуджарат, ще е седем метра. Той ще свързва две различни сгради, като част от него ще излиза извън границите на постройките и ще изглежда така сякаш наистина виси във въздуха. Басейнът в Сурат ще се намира и на по-висок етаж - 12-ия, за разлика от този в британската столица, който ще е на десетото ниво на сградите.

Басейнът е част от проекта Twilight Star, който ще осигури 120 луксозни жилища и всички обитатели на сградите ще имат достъп до него. Строителството по него е започнало преди близо 3 години и се очаква да бъде завършен съвсем скоро. Инвеститор е местната компания 7 Star.

Последвайте канала на

Novini.bg
2994 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини