Строга бавачка тормозела Елизабет II

  • 19 август 2015 16:19

  • 4797
  • 0
Строга бавачка тормозела Елизабет II
© Royal Collection Trust

Най-новата биография на Елизабет II разкрива смразяващите възпитателни методи, на които е била подложена бъдещата британска кралица в своето детство, пише в. "Телеграф".

Авторката на книгата е Ингрид Сюърд, която е и главен редактор на британското сп. "Маджести", посветено на дворцови новини, съобщи в. "Дейли мейл".

Произведението описва как малката принцеса е била приучена да седи неподвижно и в пълно мълчание с часове, за да получи една бисквитка като награда.

Книгата "Речта на кралицата" излиза малко преди Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и да стане на-дълго управлявалият британски монарх. На 9 септември се очаква тя да счупи рекорда на прабаба си, кралица Виктория, която беше начело на монархията в продължение на 63 години.

Силният характер на Елизабет донякъде се дължи на методите, прилагани от нейната бавачка Клара Найт - Ала. Строгата възпитателка, произхождаща от фермерско семейство, е вярвала, че ако бъде разглезено детето, то ще се провали като порасне. Малката Елизабет е закусвала в 7:30 часа и си е лягала в 19:15 под надзора на Ала, която е отгледала и майка и 25-години по-рано. Бавачката е приемала заповеди от баба й - кралица Мери, съпруга на Джордж V. Последната настоявала малката дама да бъде научена как да се усмихва и да маха една проходила. Тя трябвало да сдържа поривите си да отиде по нужда с часове.

Поради деспотичния характер на Ала обаче втора, по-любвеобилна бавачка е била назначена, за да създава емоционален комфорт. Това е била 22-годишната Маргарет Макдоналд, която се превърнала в близка довереница на бъдещата кралица в детските й години - още преди да се премести в Бъкингамския дворец след абдикацията на чичо й Едуард VIII. Те остават близки до смъртта на Бобо - това е прякорът на бавачката, през 1993 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
4797 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини