Полтъргайстът Кики се завърна

  • 18 август 2015 17:47

  • 11402
  • 8
Полтъргайстът Кики се завърна
© Getty Images

Две десетилетия и половина след като приключенията на 11-годишната Даниела Мичева от Пловдив с немирния дух Кики - първия български полтъргайст, караха нашенците да следят денонощно събитията от дома на девойката в Пловдив, призракът се завърна на наша земя, пише в. "Всеки ден".

Дани, която в последния ден от годината навършва 37, е на почивка в родината след 9-летен престой в САЩ. Първата работа на вече достолепната дама била да се отправи към Стара Загора, където се срещнала с известната местна екстрасенска Момера Пенчева - един от малкото доказани родни феномени. Двете обсъждали надълго и нашироко спорадичните появи на Кики, който до днес продължавал да комуникира с Даниела, само че изключително рядко, твърдят близки до семейството на момичето.

В зората на демокрацията - през 1990 г., цяла България полудя по духчето Кики. Полтъргайстът контактуваше само с Даниела Мичева. Въпреки намесата на много свещеници и лекари Кики не престава да я безпокои и я следва навсякъде. Един от изследователите на странното явление - писателят Христо Нанев, си спомня: „Духът отговаряше с почукване на всеки въпрос. Един път значеше „не", два пъти - „да", а три пъти - „и да, и не". Кики почукваше само на маса и отговаряше на въпроси само в присъствието на Даниела. Тя не се страхуваше от него и го възприемаше като приятел". Тогава дори се включва и баба Ванга и описва духчето като „същество, приличащо на птица, с ципи между пръстите си".

„Кики позна точния ден, в който папа Йоан-Павел Втори ще пристигне у нас, както и че Симеон Сакскобургготски ще се завърне в родината си, но няма да царува", допълва Нанев.

Макар малката Даниела да е била подложена на най-различни терапии и изследвания, явлението не е обяснено. Според специалисти по екстрасензорни възприятия все по-редките прояви на Кики са напълно в реда на нещата. Полтъргайстите притежават определено количество енергия в материалния свят, която бързо се изразходва и така комуникацията им с живите хора става все по-рядка, докато напълно изчезне в рамките на няколко години.

Последвайте канала на

Novini.bg
11402 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
123

2017.02.12 | 17:57

7
Такива като Кики в Библията са наречени демони, нечисти или зли духове или бесове! Не са никакъв феномен, а винаги са заблуждавали хората! Тая Даниела като учеше в Американския Университет в Благоевград си и личеше, че нещо не е наред с нея! Едва ли е "достолепна дама" след като още си общува със демон!
Kosta

2020.12.11 | 17:58

8
Или демона с нея. Абсолютно вярно, това е демонски дух. Ако на се откачи и покае, ще гори с огън и жупел в езерото.

2016.06.19 | 12:06

1
Бах мама му!!!! Още от тогава ли е хапе кучето????

2017.01.29 | 22:59

6
satana ima razli4ni imena , edno ot tqh e kiki

2017.01.29 | 22:59

4
не го четох но, на майка ви шундите
зомбиран

2017.01.29 | 22:59

5
По добре че не си го чел-а по голяма глупост надали съществува от това
Дора

2017.01.29 | 22:57

3
През 90-те години ежедневно имаше десетки хора пред офиса на Даниела в Пловдив, на мене ми каза неща, в които не повярвах, но след години се случиха точно и тогава започнах пак да я търся, но вече я нямаше. Ако се бях поне замислила над думите й, щях да си спестя доста безплодно лутане в живота. Беше много добра, по-горе вероятно коментират хора, които не знаят колко добра ясновидка беше Даниела. Помагаше, нямаше празни думи.

2016.06.19 | 12:06

2
Писано е, че в последните времена силите на злото ще се активизират. Господ Иисус да е с нас!

Добави коментар

Водещи новини