Най-успешните банкови обири в историята

  • 18 август 2015 16:20

  • 1720
  • 0
Най-успешните банкови обири в историята
©

Само в САЩ, по данни на ФБР, се извършват около 4 000 обира на финансови институции на година. Днес много от банковите обири не се извършват като по филмите с бандити с чорапи на главата. Някои престъпления са изцяло електронни, като хакери пробиват системите и крадат пари.

Много често полицията хваща престъпниците. Има и късметлии, които се изплъзват от нея. Това са най-успешните банкови обири в историята:

10. Дънбар, САЩ, 1997 година – 19 млн. долара

Това е един от най-големите обири в САЩ. Той е планиран от вътрешен човек в банката – Алън Пейс. Той го извършва заедно с 5 негови приятели. Благодарение на Пейс, те успяват да влязат в сградата, избягвайки камерите. Влизат в столовата и причакват и нападат един по един всички охранители. Натоварват парите на камион U-Haul и изчезват. Този обир е успешен, но само няколко години. Полицията веднага разбира, че е дело на „вътрешен човек“. Разпитват Пейс, но не успяват да го уличат в нищо. Всички от бандата успяват да прикрият богатството си с фалшиви бизнеси и имотни сделки.

След време обаче един от тях – Юджийн Хил, допуска грешката да плати на свой съдружник с пачка пари, все още обвита в бандерол на банката. Той я носи в полицията и става ясно, че парите са част от откраднатата партида. Хил първо отрича, но впоследствие признава всичко и издава съучастниците си. И до днес обаче повече от половината от парите не са открити.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1720 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини