Изчезна единствената истинска снимка на извънземни

  • 14 август 2015 12:50

  • 10270
  • 0
Изчезна единствената истинска снимка на извънземни
©

Възможно ли е едно от най-убедителните доказателство, че не сме сами във Вселената, да изчезне заради престъпна небрежност? Подобна теория застъпва бившият английски военен Ник Поуп, пише в. "Уикенд".

Той работи в продължение на 20 години като експерт по НЛО към британското министерство на отбраната.

Повечето му колеги се шегуват с него, че е същински агент Мълдър от "Досиетата Х", а самият Поуп след няколко години безплодно висене в кабинета започва да се съмнява дали не е трябвало да се насочи към друга професия. Притесненията му изчезват напълно една сутрин, когато негов помощник му носи няколко прелюбопитни снимки. На тях се вижда летателен апарат в ромбоидна форма, който не изглежда да е създаден от човешка ръка.

Британския  агент Мълдър се захваща със случая. Проучванията му го завеждат при възрастна двойка, която прави любопитни фотоси по време на екскурзията си в Северна Шотландия през 1990 г. Съпрузите не желаят да имат нищо общо нито с военните, нито с медиите. След направени експертизи учените са категорични: снимките са автентични. Ник Поуп пише изключително подробен доклад, след което приключва с проучванията относно достоверността на снимките. Малко по-късно му е съобщено, че всички налични материали ще бъдат засекретени.

"Секретното дело трябваше да бъде отворено през 2009 година. Но това не се случи. Поинтересувах се какво става и ми обясниха, че няма какво да се разсекрети. Снимките на онази машина, която според мен идваше от Космоса, били загубени". Нали осъзнавате колко е голяма вероятността да бъдат изгубени материали с гриф "строго секретно", разказва в скорошно свое интервю Поуп.

Все пак той решава, че ще направи каквото му е по силите, за да изкара случая на бял свят. Съвместно с репортер на телевизия Channel 5 пенсионираният британски военен създава точно копие на снимките, които лично е разглеждал и е подлагал на задълбочени експертизи. Предстои да излезе и документален филм за летящия обект, който е наречен Calvine.

Последвайте канала на

Novini.bg
10270 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини