Паста с канабис стана хит на изложение в Лондон

  • 24 юли 2015 18:12

  • 1852
  • 0
Паста с канабис стана хит на изложение в Лондон
©

Земеделските производители от Южна Италия, представящи своите изделия на фестивал на храните в Лондон тази седмица, казват, че макаронените изделия, олиото и хлябът, направени с помощта на канабис, няма да ви надрусат, но са вкусна и здравословна алтернатива на традиционния сорт пшеница.

"Храната от канабис е наистина органична
", казва Марцио Фиоре пред "Ройтерс", чиято ферма в областта Молизе произвежда брашно и зехтин, съдържащи канабис. Фиоре казва, че насажденията му се проверяват редовно от италиански полицейски инспектори, за да се уверят те, че наличието на тетрахидроканабинол е в допустимите от законите граници, пише dnevnik.bg.

"Канабисът не изисква никакви пестициди, няма изкуствени торове и има нужда само от умерени количества вода."

Канабисът най-често се асоциира с психоактивния ефект на марихуаната, но някои разновидности на растението могат да бъдат култивирани, за да бъдат използвани в храни. В Италия това е разрешено от 1998 година, но има стандарти за пределно допустими количества тетрахидроканабинол - естествена съставка и основно психоактивно вещество в канабиса.

На изложението в Лондон, наречено "Белавита", над 200 производителите показват, че се опитват по всякакъв начин да направят продуктите си по-привлекателни и отличаващи се от тези на техните конкуренти.

Един производител на вино например разказва, че държи бутилките с виното си за една година на морското дъно, преди да ги продаде, обвити във водорасли.

Според Джанлука Грили, съосновател на компанията Тенута дел Пагуро липсата на светлина и постоянната температура, съчетани с "масажиращия ефект" на вълнението давали невероятен резултат върху виното. Не случайно именно тази компания спечели наградата за най-добра напитка на фестивала в Лондон, възлизаща на 10 000 евро. Фирмата на Грили складира бутилките си с вино в останките на петролната платформа Пагуро, потънала в Адриатическо море през 1965 година.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1852 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини